ATEMPTAT A L'AFGANISTAN

Desenes de morts en un assalt talibà a l'Exèrcit afganès

La regió atacada que està fora del Govern

undefined39512498 kab015 kabul  afganist n  31 07 2017   las fuerzas de seguri180712105721

undefined39512498 kab015 kabul afganist n 31 07 2017 las fuerzas de seguri180712105721 / JAWAD JALALI

1
Es llegeix en minuts
AFP

Els talibans han atacat tres posicions militars al nord de l’Afganistani han provocat nombroses víctimes entre els soldats, segons han confirmat fonts oficials de l’Exèrcit afganès. L’assalt, liderat presumptament per unitats d’elit talibanes, va començar al voltant de la mitjanit a la província de Kunduz.

El nombre de víctimes és incert, però fonts militars anònimes parlen d’una "quarantena" de morts a les files de l’Exèrcit. "D’acord amb la nostra informació inicial, de 10 a 15 soldats van ser assassinats i d’altres van resultar ferits, però en tindrem detalls addicionals més endavant", ha dit el portaveu del Ministeri de Defensa, Mohammad Radmanish. "Es va llançar una contraofensiva terrestre i aèria", ha afegit. 

Segons el portaveu del cos 209 de les forces de seguretat, que cobreix tota la regió nord de l’Afganistan, Mohammad Hanif Rezayee, "els talibans van utilitzarequips de visió nocturna, que només tenen les unitats roges, les forces especials del grup terrorista".  Sempre segons el seu testimoni, "l’atac va ser dirigit a dos llocs militars, que van caure i a una base, que va aconseguir frenar els talibans". 

39 morts i 10 ferits 

Un comandant local de l’Exèrcit, d’altra banda, ha informat de "39 morts i 10 ferits" entre les seves files, i ha lamentat que els seus homes no estiguin equipats amb binoculars de visió nocturna com els terroristes que els van atacar. "Hem presentat la petició moltes vegades, el Ministeri de Defensa ens va comunicar que l’acceptaria, però encara no hem rebut aquest equipament. Els talibans es van acostar sense poder ser vistos", ha conclos. 

Notícies relacionades

L’atemptat va tenir lloc al districte de Dasht-e-Archi, que ja està fora el control del Govern afganès. L’abril passat, l’Exèrcit va destruir gran part d’aquesta zona en un atac aeri, en què va bombardejar una escola religiosa durant una cerimònia de graduació. Van morir-hi 36 persones, entre les quals, 30 nens, i 71 van resultar ferides, segons una investigació de l’ONU.

 

Temes:

Afganistan