ENGINYERIA AUDAÇ

Elon Musk desenvolupa una càpsula per al rescat dels nens de Tailàndia

El fundador de Tesla posarà l'enginy a disposició de les autoritats si falla l'operació actual

"Em continua sorprenent el valor, la resistència i la tenacitat dels nens i de l'equip de busseig," diu

A device by Elon Musk’s SpaceX and The Boring Company, designed to help rescue the remaining members of a soccer team trapped in a flooded cave in Chiang Rai, Thailand, is being tested in a swimming pool in Los Angeles, California, U.S., in this still image taken from an undated video obtained from social media. MANDATORY CREDIT.  Twitter @elonmusk/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES MANDATORY CREDIT.     TPX IMAGES OF THE DAY

A device by Elon Musk’s SpaceX and The Boring Company, designed to help rescue the remaining members of a soccer team trapped in a flooded cave in Chiang Rai, Thailand, is being tested in a swimming pool in Los Angeles, California, U.S., in this still image taken from an undated video obtained from social media. MANDATORY CREDIT. Twitter @elonmusk/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES MANDATORY CREDIT. TPX IMAGES OF THE DAY / SOCIAL MEDIA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fundador de Tesla i SpaceX, Elon Musk,va anunciar aquest diumenge a les xarxes socials que té un equip d’enginyers treballant en el desenvolupament d’unescàpsules submarines que puguin ser utilitzades en el rescat dels vuit nens d’un equip de futbol que segueixen atrapats en un cova de Tailàndia.

L’aparell, que ja s’està provant en una piscina de Los Angeles, segons va dir el mateix Musk en el seu compte oficial de Twitter, consisteix en una càpsula metàl·lica amb forma de bala allargada, que estaria connectat a uns tubs pels quals entraria l’oxigen necessari per completar la travessia fins a l’entrada de la gruta.

► Segueix en directe el rescat de Tailàndia | Directe

Segueix en directe el rescat de Tailàndia

"El disseny està basat en els comentaris d’equips de busseig. Compta amb accés per a l’oxigen a la part frontal i a la posterior, que té forma de con", va explicar Musk, que va dir que està rebent recomanacions des de Tailàndia.

A causa de la mida de l’artefacte l’entrenador de l’equip, que és l’únic adult d’aquest grup de 13 persones que es va sumir a la gruta el 23 de juny passat, hauria de sortir pels seus propis mitjans.

El pla consisteix que dos bussejadors experts traslladin la càpsula, que compta amb diversos agafadors, elaborats perquè puguin ajustar-s’hiuna sèrie de corretges, que els submarinistes portaran lligades a la cintura, mentre al seu interior és traslladat un menor.

Notícies relacionades

En principi, l’ús d’aquestes càpsules, que pot ser que es puguin enviar a la cova Tham Luang, a la província Chiang Rai, d’aquí poques hores, és un "pla b" al qual només es recorreria si les autoritats descarten continuar amb les tasques de rescat si la caverna s’inunda o si algun dels menors no se sent capaç de sortir pels seus propis mitjans.

"Em continua sorprenent el valor, la resistència i la tenacitat dels nens i de l’equip de busseig a Tailàndia. El caràcter humà en la seva màxima expressió", va elogiar l’empresari.