Un nen de dos anys mor als EUA en disparar-se amb una arma

El petit estava a cura d'uns amics dels seus pares

zentauroepp44084676 files  in this file photo taken on june 26  2018 a trainee p180703181930

zentauroepp44084676 files in this file photo taken on june 26 2018 a trainee p180703181930 / JASON CONNOLLY

1
Es llegeix en minuts
Efe / Washington

Un nen de dos anys d’edat va perdre la vida aquest dissabte al seu domicili de la localitat de Fresno (Califòrnia, Estats Units), en disparar-se accidentalment amb una pistola, van informar mitjans locals.

Els fets van tenir lloc al dormitori del petit que, encara no se sap com, va aconseguir l’arma en un moment en què els progenitors no es trobaven a casa i estava sota la cura d’uns amics de la família, segons va relatar el canal local KSFN.

“En el moment de l’esdeveniment hi havia dos adults a casa amb el nen, encara que cap dels dos eren els seus pares”, va explicar el tinent Rob Beck, del departament de Policia de Fresno, en declaracions divulgades per la cadena.

No va sobreviure al trajecte

El petit, la identitat del qual no ha estat divulgada, va ser traslladat immediatament a un hospital pròxim, però no va sobreviure al trajecte.

Les autoritats investiguen a qui pertanyia la pistola, ja que encara no se sap si era propietat de la família o bé van ser els cuidadors els que van portar l’arma a la residència.

Notícies relacionades

“Si es tenen armes de foc a casa, existeix l’obligació de tenir-les amb pany i clau i fora de l’abast dels nens”, va apuntar Beck.

Segons les últimes dades oficials facilitades pels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC), el 2015 van perdre la vida 25 nens d’entre 1 i 4 anys d’edat a causa d’un tret accidental. En total, 489 persones van morir en tot el país per aquesta raó.