SENTÈNCIA JUDICIAL

Condemnen a 10 anys de presó a l'exprimer ministre pakistanès

Nawaz Sharif ha estat condemnat aquest divendres a 10 anys de presó per no poder explicar la compra de quatre pisos de luxe a Londres

undefined44175446 pakistan s former prime minister nawaz sharif iarrives at hi180706191531

undefined44175446 pakistan s former prime minister nawaz sharif iarrives at hi180706191531 / TOLGA AKMEN

1
Es llegeix en minuts

L’exprimer ministre pakistanès Nawaz Sharif ha estat condemnat aquest divendres a 10 anys de presó per no explicar la compra de quatre pisos de luxe a Londres, un any després de ser inhabilitat i a tan sols tres setmanes que se celebrin unes crucials eleccions generals al seu país, el Pakistan.

“La defensa no ha estat capaç de demostrar com van ser adquirits els pisos i quina va ser la font dels diners”, ha dit el fiscal del cas Sardar Muzaffar, que ha afegit que s’ha ordenat la confiscació de les propietats adquirides per la família del polític el 1993. I és que, després d’una llarga i caòtica jornada en què es va ajornar l’anunci de la sentència fins a cinc vegades i entre fortes mesures de seguretat, el jutge del Buró de Responsabilitat Nacional (NAB) Mohamed Bashir ha anunciat una condemna de 10 anys de presó i una multa de 9 milions d’euros per al tres vegades primer ministre.

IMPUTACIÓ FAMILIAR

Notícies relacionades

A causa del mateix cas, Maryam, filla de Sharif i considerada la seva hereva política, ha estat condemnada a set anys per la propietat dels pisos, a un any més per presentar documents falsos i a pagar una multa de 2,5 milions d’euros. El marit de Maryam, Mohamed Safdar Awan, ha estat condemnat també a un any de presó per no cooperar.

El tribunal no va emetre sentències contra uns altres dos fills de Nawaz, Hasan i Husain, acusats en el mateix cas, perquè no han assistit a cap de les vistes del judici que va començar el setembre passat, per la qual cosa van ser declarats pròfugs.

Temes:

Pakistan