violència a França

El policia que va matar un jove en un control a Nantes ha sigut arrestat

La mort d'Aboubacar Fofana ha generat fortes protestes i disturbis en un barri de la perifèria de la ciutat francesa

zentauroepp44153003 french gendarmes run through the tear gas smoke at the breil180705175434

zentauroepp44153003 french gendarmes run through the tear gas smoke at the breil180705175434 / SEBASTIEN SALOM GOMIS

1
Es llegeix en minuts
Efe

El policia que va matar d’un tret un jove a la ciutat francesa de Nantes quan aquest intentava escapar-se d’un control policial ha sigut arrestat, ha informat la Fiscalia local. L’agent ha sigut detingut com a "autor de violència voluntària que ha suposat una mort no intencionada per part d’una persona dipositària de l’autoritat pública".

La víctima, Aboubacar Fofana, va ser detinguda dimarts passat quan circulava en cotxe. Segons les forces de l’ordre, que el tenien vigilat per la sospita que es dedicava al trànsit d’estupefaents, el jove va donar una falsa identitat en el control policial i per verificar-la van decidir portar-lo a comissaria.

Dues nits de disturbis

Notícies relacionades

Fofana va provar de fugir fent marxa enrere amb el vehicle i va atropellar un agent. Un dels seus companys, l’ara detingut, va disparar contra el jove, que va morir més tard a l’hospital. La seva mort ha provocat dues nits consecutives de disturbis a diversos barris de la ciutat, amb cotxes incendiats, danys materials i un balanç d’11 detinguts.

El primer ministre, Edouard Philippe, ha condemnat els aldarulls, però ha demanat també que la Justícia "aclareixi amb la màxima transparència" les circumstàncies en què es va produir la mort. 

Temes:

França