Succés al Brasil

Misteriós doble homicidi a l'avioneta: sense cossos ni arma, però amb aterratge forçós

La Policia creu que un passatger va matar el seu company i que després el pilot va acabar amb ell

El succés va acabar amb l'aterratge forçós en un riu

4b5r7249

4b5r7249 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia brasilera va confirmar aquest dilluns que està investigant les versions segons les quals un pilot d’una avioneta va haver de dur a terme un aterratge forçós la setmana passada en un riu a l’Amazònia després d’un tiroteig en ple vol en el qual van morir dos homes.

Segons declaracions dels comissaris de la Policia Federal a l’estat amazònic de Pará citades aquest dilluns per l’estatal Agència Brasil, la denúncia del doble homicidi i les circumstàncies que van portar el pilot a aterrar són investigades malgrat que fins ara no han estat trobats els cossos de les possibles víctimes ni l’arma utilitzada.

L’insòlit fet pel que sembla va passar dimecres de la setmana passada, però va arribar a coneixement de les autoritats divendres, quan els pescadors en una regió del sud-oest de Pará van informar la Policia sobre l’aparició del pilot en una regió de mineria il·legal i sobre el seu estrany relat del que havia passat.

Aterratge forçós en un riu

El pilot, identificat com Sergio Vanderlei Becker i que no s’havia presentat davant de cap autoritat per denunciar els fets, va ser localitzat aquell mateix dia per la Policia en un hotel al districte de Mores de Almeida.

Traslladat fins a una comissaria de Policia Civil a la ciutat d’Itaituba, el pilot va informar dels homicidis i va relatar que va dur a terme l’aterratge forçós al riu Jamanxim i que va abandonar l’aeronau per buscar ajuda.

Forta discussió

Va agregar que quan realitzava un vol entre les ciutats de Guaranta do Nord, a l’estat de Mato Grosso, i Apuí, en el de l’Amazones, els dos passatgers que l’havien contractat van tenir una forta discussió a bord i un d’ells, que només va saber identificar com a Polaquinho, va tirotejar l’altre, que va dir conèixer amb el sobrenom de ‘Turco’ i que va morir immediatament.

Segons el relat del pilot, l’homicida va obrir llavors la porta de l’avioneta encara en ple vol per intentar llançar el cos de la seva víctima a la selva, moment que va aprofitar per apoderar-se de l’arma.

Notícies relacionades

El pilot, segons el que ha relatat la Policia, va afirmar que va decidir matar Polaquinho i que li va clavar dos trets per por de ser assassinat perquè no pogués testimoniar contra l’homicida. Va afegir que quan pretenia llançar els dos cossos al buit, l’aeronau va començar a perdre altura i va haver de tornar a la cabina per reprendre’n el control, però que a aquesta altura tan sols va arribar a poder fer l’aterratge forçós al riu.

El pilot va portar les autoritats fins al lloc on va abandonar l’aeronau, que ja va ser revisada per la Policia i en la qual, malgrat que hi havia taques de sang, no van ser trobats ni els cossos ni l’arma.

Temes:

Brasil Tirotejos