NOVES ARMES

La Xina crea un rifle làser que pot abrasar persones a gairebé un quilòmetre

El nou dispositiu és capaç de "cremar roba en una fracció de segon", segons l'empresa desenvolupadora del producte

BEJ109 PEKÍN (CHINA) 01.10.09 Miles de soldados chinos participan en un desfile para conmemorar el 60º aniversario de la República Popular China, cerca de la plaza de Tiananmen, en Pekín (China), el 1 de octubre de 2009. Los más modernos tanques, misiles, y cazas del Ejército de Liberación Popular chino (ELP) desfilaron hoy por la avenida Chang An en el centro de Pekín, y frente a la plaza de Tiananmen, en el principal acto de celebración del 60 aniversario del régimen comunista. EFE/Oliver Weiken

BEJ109 PEKÍN (CHINA) 01.10.09 Miles de soldados chinos participan en un desfile para conmemorar el 60º aniversario de la República Popular China, cerca de la plaza de Tiananmen, en Pekín (China), el 1 de octubre de 2009. Los más modernos tanques, misiles, y cazas del Ejército de Liberación Popular chino (ELP) desfilaron hoy por la avenida Chang An en el centro de Pekín, y frente a la plaza de Tiananmen, en el principal acto de celebración del 60 aniversario del régimen comunista. EFE/Oliver Weiken / OLIVER WEIKEN (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Les armes làser que fulminen persones ja no són cosa de ciència-ficció a la Xina, on una empresa assegura haver desenvolupat un rifle d’assalt làser que pot disparar a un objectiu des de gairebé un quilòmetre de distància i produir cremades que poden provocar la mort.

El diari independent hongkonguès ‘South China Morning Post’ ha informat avui que una companyia xinesa ha creat el ZKZM-500, una arma que, malgrat ser qualificada com a “no letal”, produeix un llamp d’energia invisible que pot travessar els objectes i causar la “carbonització instantània” de la pell i els teixits humans.

Així, segons un científic pròxim al projecte de l’Institut d’Òptica i Mecànica de Precisió de l’Acadèmia de Ciències de la Xina, a Xian (província de Shaanxi), el nou dispositiu és capaç de“cremar roba en una fracció de segon, per tant, si la tela és inflamable la persona sencera s’incendiarà”.

Com que el làser està ajustat a una freqüència invisible i no produeix absolutament cap so, “ningú sabrà d’on ve l’atac” i “semblarà un accident”, ha dit. L’arma, d’un calibre de 15 mm, pesa tres quilos, gairebé el mateix que un tradicional fusell d’assalt AK-47, té un abast de 800 metres i pot pujar-se en vehicles, barcos i aeronaus.

Pròxim pas: elaboració en cadena

Ara està a punt per a la producció en massa i és probable que les primeres unitats siguin entregades a esquadrons antiterroristes de la Policia Armada xinesa. El prototip va ser construït per ZKZM Laser, una companyia tecnològica propietat de l’institut a Xian.

Un representant de la companyia va confirmar que la firma ara cerca un soci que tingui una llicència de producció d’armes o un soci en la indústria de seguretat o defensa per començar la producció a gran escala a un cost de 100.000 iuans (13.250 euros/15.000 dòlars) per unitat.

Notícies relacionades

Els rifles estanalimentats per un paquet de bateries de liti recarregables similars a les que tenen els telèfons intel·ligents o càmeres de vídeo. Pot fer més de 1.000 trets, cada un amb una durada no superior a dos segons.

Atès el potencial d’ús indegut, el disseny i la producció dels dispositius es controlaran estretament i els únics clients seran l’Exèrcit i la policia de la Xina.

Temes:

Xina Armas