Una notícia falsa de Whatsapp sobre segrestadors de nens provoca el linxament de cinc persones a l'Índia

La multitud va colpejar fins a matar diversos individus després que circulessin missatges sobre un grup que volia segrestar nens

a

a

1
Es llegeix en minuts
Efe / Nueva Delhi

Una multitud va linxar cinc homes acusats de segrestar nens al’oest de l’Índia, després que circulessin rumors a la xarxa social Whatsapp semblants als que han causat ja múltiples atacs en els últims mesos al país asiàtic, va informar a Efe una font policial.

L’incident va passar diumenge en un petit poble a l’estat de Maharashtra, quan una trentena de veïns va colpejar fins a matar cinc persones "perquè hi havia un rumor que un grup de segrestadors havia anat al poble per segrestar nens", va dir a Efe el superintendent de Policia de la zona, M. Ramkumar.

Dia de mercat

"Algunes persones en van sospitar i van començar a pegar-los", va explicar Ramkumar, abans de precisar que es van unir a la pallissa una multitud de persones arribades al poble perquè era dia de mercat.

Segons el superintendent, lluny de ser un grup organitzat de segrestadors de nens, els cinc homes de mitjana edat havien arribat a la localitat per demanar almoina perquè el seu poble, situat al mateix estat, pateix una sequera que ha acabat amb les collites.

"Aquests rumors van circular per Whatsapp, algunes persones van compartir imatges i fotografies en què es deia que hi havia un grup de raptors", va explicar.

Recerca de sospitosos

Gràcies als vídeos i fotografies presos pels pagesos durant el linxament, la Policia ha detingut 23 persones i continua buscant més sospitosos.

Aquest no és el primer incident que hi ha hagut a la zona.

Segons Ramkumar, recentment hi ha hagut linxaments en districtes pròxims a causa de rumors sobre bandes de segrestadors de nens o que alerten sobre bandits.

En els últims mesos, els reports d’atacs a desconeguts causats per rumors a les xarxes socials s’han multiplicat al país.

Notícies relacionades

La setmana passada, tres persones van ser linxades en incidents separats per sospites de segrest de nens a l’estat de Tripura (nord-est), entre les quals, un home contractat pel Govern per conscienciar contra els rumors, cosa que va portar les autoritats a suspendre les comunicacions mòbils durant 24 hores.

Els mitjans indis han informat també recentment de linxaments a l’estat del sud de Tamil Nadu, on van morir dues persones; una dona a Assam (nord-oest), i almenys quatre persones als estats del sud d’Andhra Pradesh i Telangana, al maig.

Temes:

Whatsapp Índia