EN PARADOR DESCONEGUT

Espectacular fuga en helicòpter de Redoine Faïd, un dels presos més famosos de França

Tres individus amb armes de guerra el van treure del centre penitenciari

zentauroepp44084462 this picture taken on july 1  2018 in gonesse  north of pari180701204822

zentauroepp44084462 this picture taken on july 1 2018 in gonesse north of pari180701204822 / GEOFFROY VAN DER HASSELT

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Redoine Faïd, un conegut delinqüent reincident que alguns mitjans han arribat a qualificar com l’"enemic públic número u" de França, va protagonitzar aquest diumenge una espectacular fuga en helicòpter des de la presó de Réau, al sud de París.

L’emissora "France Info" va detallar que tres individus amb armes de guerra el van treure del centre penitenciari després de rebentar una porta amb explosius i el van portar fins a l’helicòpter , que era als voltants de la presó, en una operació en què no hi va haver ferits ni ostatges.

Porta rebentada amb explosius. / EFE

L’aparell va ser trobat incendiat entre els aeroports parisencs de Le Bourget i de Charles de Gaulle, i els seus ocupants, segons la font, van continuar la fuga amb cotxe.

Condemna

Faïd havia sigut condemnat fa menys de tres mesos a 25 anys de presó com a organitzador d’un atracament a un furgó blindat que va provocar la mort d’una policia el 2010 a Val-de-Marne, als afores de la capital francesa.

El 2017, havia sigut sentenciat a 10 anys per haver-se escapat de la presó el 13 d’abril del 2013. En aquesta ocasió, va utilitzar explosius i va retenir funcionaris.

La presó de Reau, a prop de París. / AFP

Notícies relacionades

Aquesta fuga va fer que França –a més de mobilitzar les seves forces de l’ordre– llancés una ordre internacional de crida i cerca davant de la sospita que havia fugit a algun país veí, però el pres va ser capturat sis setmanes després, de matinada, en un hotel de la regió de París.

El secretari del sindicat policial Alliance Police, Loïc Travers, ha indicat avui a la cadena "BFMTV" que s’ha obert una investigació sobre el que ha passat i va alertar de la perillositat de l’home, ja que està armat.

Temes:

França