El ministre d'Interior alemany considera insuficients els acords migratoris de Merkel

Reunit amb el seu partit, el líder bavarès critica com a "no efectiu" el pla de la cancellera i reivindica la seva idea d'expulsar els migrants registrats en altres països

zentauroepp44078514 files  in this file photo taken on april 14  2016  german ch180701170706

zentauroepp44078514 files in this file photo taken on april 14 2016 german ch180701170706 / ODD ANDERSEN

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El govern d’Angela Merkel trontolla. Després d’haver arribat a acords migratoris amb 16 estats de la Unió Europea (UE) perquè acceptin la devolució de migrants, la crisi política entre els conservadors semblava tancada, però el ministre d’Interior i líder bavarès, Horst Seehofer, ha criticat el pla de la cancellera, que considera insuficient i "no efectiu".

Notícies relacionades

Segons informa la premsa alemanya, el president dels conservadors de Baviera ha valorat de manera molt crítica els acords traçats per Merkel. Reunit des de les tres de la tarda amb els dirigents del seu partit, Seehofer ha considerat que aquests pactes bilaterals i l’acord europeu no són equivalents amb el control i l’expulsió de migrants a la frontera que proposa en el que anomena el seu "pla mestre".

Ultimàtum a Merkel

Aquest migdia Seehofer ha presentat les línies del seu projecte als seus correligionaris. El ministre de l’Interior, crític acèrrim de Merkel i considerat com una de les veus més dures del nacionalisme conservador, vol que aquells migrants que hagin sigut registrats en altres països de la UE siguin expulsats directament a la frontera. Merkel es va negar a aquest punt i ell la va amenaçar de tancar les fronteres unilateralment en un ultimàtum que acaba aquest diumenge. Actuar unilateralment i ignorar la cancellera obriria una crisi política que podria tombar el govern i la mateixa Merkel.