MANIFESTACIÓ A WASHINGTON

Centenars de dones ocupen el Senat contra la política migratòria de Trump

Susan Sarandon i algunes polítiques demòcrates se sumen a les protestes contra "la immoralitat de separar famílies"

zentauroepp44044521 hundreds of activists  including actress susan sarandon  cen180629124451

zentauroepp44044521 hundreds of activists including actress susan sarandon cen180629124451 / J Scott Applewhite

1
Es llegeix en minuts

Prop de 600 manifestants, majoritàriament dones, van irrompre en un edifici del Senat dels Estats Units per protestar per la separació de les famílies d’immigrants i el seu trasllat als centres de detenció, abans de ser detinguts.

Embolicades amb mantes de supervivència com les que se’ls dona als nens separats dels seus pares clandestins, les dones portaven una gran pancarta amb el lema Las famílies s’han de mantenir juntes en llibertat. La policia del Capitoli ha anunciat que ha arrestat "per manifestació il·legal unes 575 persones", a les quals sancionarà amb una multa. Així se’ls va notificar en l’acte abans d’alliberar-los.

L’actriu nord-americana Susan Sarandon havia encapçalat anteriorment una processó davant delDepartament de Justícia a Washington. La presència de Sarandon a l’edifici no està confirmada, però ella va tuitejar una foto de la marxa, acompanyada del missatge: "Actes poderosos i bonics de centenars de dones contra la política immoral que separa famílies", ha denunciat la intèrpret. "Detinguda", ha escrit a Twitter sense aportar més detalls.

Separació

Diversos polítics demòcrates van anar a trobar-se amb els manifestants a l’edifici del Senat. La membre de la Cambra de Representants Pramila Jayapal també va ser multada després d’asseure’s amb els activistes. Jayapal va denunciar a Twitter "la cruel política de tolerància zero" de Trump, abans de recordar que s’ha programat un gran dia de mobilitzacions aquest dissabte als Estats Units.

Notícies relacionades

"Aquestes dones protesten contra les polítiques inhumanes de l’Administració Trump", ha recalcat la senadora demòcrata Kirsten Gillibrand a Twitter.

Després de la implementació d’una política de "tolerància zero" a començaments de maig, el processament sistemàtic de pares indocumentats que travessen la frontera amb els seus fills ha derivat en la separació de més de 2.300 de menors en qüestió de setmanes.