DESPRÉS DE LA MINICIMERA DE BRUSSEL·LES

Salvini visita Líbia per coordinar polítiques contra la immigració

El ministre de l'Interior italià torna a generar controvèrsia a Twitter amb un comentari sarcàstic sobre l'arribada d'immigrants

zentauroepp43866492 italy s interior minister matteo salvini looks on during the180620203212

zentauroepp43866492 italy s interior minister matteo salvini looks on during the180620203212 / STEFANO RELLANDINI

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, s’ha desplaçat a Líbia aquest dilluns per reunir-se amb les autoritats del país africà sobre el tema delsimmigrants, segons ha anunciat ell mateix en el seu compte de Twitter. "¡Missió de Líbia, som-hi!", ha escrit, publicant una ‘selfie’ a bord de l’avió militar que ha utilitzat per viatjar a Líbia. Salvini és el primer membre del nou Govern populista italià que visita el país.

Unes hores abans també s’havia fet una ‘selfie’ amb unes declaracions controvertides, ja que hi feia servir el sarcasme i demanava "tranquil·litat" perquè el vaixell que es veu en la imatge darrere seu "no transporta [immigrants] clandestins"

Col·laboració

En una entrevista publicada dilluns al diari La Repubblica, el vice primer ministre libi, Ahmad Miitig, ha destacat el seu interès a treballar amb els homes clau del nou Executiu italià. "La col·laboració entre Itàlia i Líbia és decisiva", ha dit. Per a Miitig, l’arribada d’immigrants també és "un problema important" per al seu país.

"Els traficants que porten immigrants a Itàlia són per a nosaltres bandes criminals perilloses, que no permeten avançar Líbia," ha dit. "Hem d’aturar aquest tràfic a les fronteres del sud de Líbia i tot Europa ha de pensar en les mesures estructurals que es prendran en els països africans per aturar els immigrants", ha exposat el dirigent libi.

Miitig també ha dit que està "preocupat" per les tensions entre Roma i París. "Itàlia i França, a més del fet que són pilars de la UE, són dos països estratègics per a la seguretat, el bé de Líbia i el Mediterrani", ha dit. “Hem de treballar junts per trobar solucions –ha afegit– per a l’estabilitat del mar que ens uneix”.

Agraïment

Notícies relacionades

A la nit, Salvini va tornar a parlar per agrair a les autoritats líbies haver recollit al mar i haver tornat Líbia més de 820 immigrants diumenge. El ministre de l’Interior, que també és vice primer ministre i líder de la formació d’extrema dreta Lliga, va expressar a Twitter el seu "més sincer agraïment a les autoritats i als guardacostes de Líbia".

La qüestió de la recepció de migrants es va abordar aquest diumenge a Brussel·les en una minicimera per provar d’alleujar les tensions dins de la Unió Europea sobre el desafiament de la migració, que va acabar sense avenços concrets.