AMÈRICA CENTRAL

Dos morts en un atac paramilitar contra universitaris a Nicaragua

Els estudiants, entre els quals hi ha 14 ferits, protesten contra el Govern del president Daniel Ortega

zentauroepp43911848 people walk in front of an image of nicaragua s president da180623192222

zentauroepp43911848 people walk in front of an image of nicaragua s president da180623192222 / OSWALDO RIVAS

1
Es llegeix en minuts

Forces paramilitars nicaragüenques han llançat un atac contra els estudiants que romanen tancats a la Universitat Nacional Autònoma de Nicaragua (UNEIXIN), a Managua, en protesta contra el Govern del president Daniel Ortega, segons el testimoni d’aquests estudiants confirmats per activistes de drets humans. Les forces eleven les víctimes a 2 morts i 14 ferits. 

“Ens van atacar durant una hora al matí. (...) També hi ha franctiradors mentre som a les barricades. (...) Hi ha 14 ferits i dos morts”, ha denunciat un jove amb la cara tapada per una bufanda, en una transmissió en directe a Facebook, en què se'l veu a una trinxera amb altres companys mentre s’escolten trets de fons.

Diverses organitzacions de drets humans no han pogut confirmar encara les morts lesions, però sí que han denunciat atacs a aquest centre, així com a diversos barris de l’est de Managua, mentre han acusat el Govern de reprimir violentament les manifestacions.

Notícies relacionades

“L’Ejectuvo d’Ortega continua reprimint assassinant els joves”, ha escrit el Centre Nicaragüenc de Drets Humans (CENIDH) a Twitter. La Conferència Episcopal Nicaragüenca (CNE) ha anunciat l’enviament d’una delegació de sacerdots per avaluar la situació.

L’onada de protestes iniciada fa tot just dos mesos per exigir la sortida del president Daniel Ortega i la seva esposa Rosario Murillo, vicepresidenta, va deixar almenys 212 morts, segons dades de la Comissió Interamericana de Drets Humans (CIDH ).