CONTROVÈRSIA A HONGRIA

Budapest suspèn el musical 'Billy Elliot' després d'una campanya homòfoba

L'òpera denuncia una estratègia negativa en la premsa amb aquesta producció Billy Elliot que ha afectat la venda d'entrades

billyelliot

billyelliot
zentauroepp43886324 the hungarian national opera in budapest is pictured on june180622111053

/

1
Es llegeix en minuts

L’Òpera de Budapest ha suspès 15 funcions del musical Billy Elliotdesprés que un diari proper al Govern nacionalista llancés una campanya contra l’obra, en la qual arribava a advertir que els joves que la veiessin corrien el risc de convertir-se en homosexuals.

El director de l’òpera, Szilveszter Ókovács, ha informat avui els actors que “s’ha dut a terme una campanya negativa en la premsa en relació amb la producció Billy Elliot” que ha afectat la venda d’entrades, per la qual cosa es cancel·len les 15 pròximes representacions d’una obra que està en cartellera a Budapest des de juny del 2016 i que té anunciades funcions fins a l’estiu pròxim. Unes 100.000 persones han vist la funció des de llavors en un país governat per l’extrema dreta.

Crítiques

El teatre ha assegurat que les entrades ja venudes seran reemborsades o canviades per a altres dates. El diari conservador Magyar Idök va publicar el passat 1 de juny una crítica de l’obra en què la seva autora acusava a l’òpera de “fer infeliços els joves que, per ells mateixos, no anirien en aquesta direcció”, cap a l’homosexualitat.

En aquest article s’acusa l’obra de “propagar” l’homosexualitat d’una manera que “afecta el subconscient dels menors, just en una edat en què encara es pot influir sobre la seva inclinació”. Uns dies després, una altra nota sobre l’obra portava com a títol Una forma de vida desviada.

Notícies relacionades

Billy Elliot, basada en l’exitosa pel·lícula del mateix nom del 2000, explica la història d’un noi que somia convertir-se en un ballarí professional davant de l’oposició del seu pare, que pretén que faci classes de boxa.

La pel·lícula va ser un èxit de crítica i públic, i l’adaptació al teatre, amb música d’Elton John, ja fa anys que està en cartellera a les principals ciutats del món i ha guanyat nombrosos premis a Broadway. L’edifici de l’Òpera de Budapest està actualment en reconstrucció i les funcions es realitzen al Teatre Erkel, una institució que pertany a l’Òpera.