SOSPITÓS INCIDENT EN EL MUNDIAL

Un taxista atropella un grup de seguidors de Mèxic a Moscou

El vehicle es trobava en un embús quan el conductor fa un gir de volant, accelera i envaeix la vorera i atropella diversos vianants

moment taxi hits world cup fans and injures eight in moscow street daily mail online 1-seven-injured-taxi-ploughs-world-cup-fans-moscow-1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Un home que conduïa un taxi ha atropellat un grup de persones en una zona pròxima a la plaça Roja de Moscou. Segons fonts policials, vuit vianants han resultat ferits, dos d’ells aficionats de Mèxic que assistien a la Copa del Món de futbol.   

D’acord amb el rotatiu 'Komsomólskaia Pravda', el conductor es diu Anarbek Uulu, té 28 anys i és originari del Kirguizistan, una exrepública soviètica de majoria musulmana a Àsia Central. Fonts mèdiques russes han informat que vuit persones han estat hospitalitzades, set d’elles en estat satisfactori i una d’elles de gravetat. Després d’aturar-se el vehicle, el conductor va sortir del cotxe, va intentar fugir, i va ser perseguit per diversos vianants abans de ser finalment agafat.

En un vídeo de l’incident, es pot apreciar com el vehicle abandona de sobte l’embús de trànsit en què es trobava. El conductor fa un brusc gir de volant, accelera, abandona la calçada i puja a la vorera. El taxi colpeja diversos vianants i a algun d’ells fins i tot el porta sobre el capó durant uns metres fins que finalment el cotxe s’estavella amb un senyal. També es distingeix el conductor vestint pantalons i camisa negra i fugint dels perseguidors.

L’autoritat de trànsit a Moscou afirma que el taxista es trobava en estat d’embriaguesa. No obstant, un testimoni consultat per l’agència Reuters ho ha negat rotundament: “No, no estava borratxo”, ha insistit.

Atallar els rumors

El Ministeri de l’Interior rus ha sortit al pas rabent per atallar qualsevol especulació sobre un atemptat que pogués entelar la imatge del país durant la celebració del Mundial de futbol. “La causa preliminar de l’accident és la pèrdua de control del vehicle; el xofer ha estat detingut i traslladat a les dependències policials”, ha informat el Govern. La policia ha iniciat una investigació criminal “per violació del codi de trànsit”, sense fer cap menció a un possible acte de terrorisme

Res més saber-se la notícia, es va dur a terme un aparatós desplegament policial a la zona, que va ser immediatament acordonada. Diverses fotografies que circulen per internet mostren mitja dotzena de vehicles policials i dues ambulàncies aparcats al costat del lloc dels fets. També es van difondre imatges del vehicle, un Honda Solaris de color groc, amb el para-xocs desprès.  

El Departament d’Estat dels EUA havia actualitzat aquest divendres les seves recomanacions de viatge a Rússia i havia advertit que grups terroristes estaven preparant atemptats durant la celebració del torneig mundial de futbol. “Els terroristes poden atacar, intervenint poca o cap advertència, contra llocs turístics, centres de transport i comercials,” afirma la declaració. 

A Moscou, la capital, a més d’un visible dispositiu policial que patrulla les estacions de metro i els llocs freqüentats durant aquests dies, també s’han instal·lat pilons a les boques i els passos subterranis per evitar atropellaments massius com que va succeir a Barcelona fa gairebé un any. 

Notícies relacionades

   

       

Temes:

Rússia Mèxic