EMERGÈNCIA A ALTA MAR

Macron aplaudeix Sánchez per acollir l''Aquarius' i acusa Salvini de «cínic»

El president francès assegura que el seu país hauria obert els ports a aquest vaixell en cas de ser el país més proper

zentauroepp43709852 french president emmanuel macron leaves after he attended th180612152611

zentauroepp43709852 french president emmanuel macron leaves after he attended th180612152611 / POOL

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / París

El president de França, Emmanuel Macron, ha aplaudit la solidaritat del Govern espanyol a l’acceptar rebre al port de València més de 600 migrants i refugiats que viatgen a bord del vaixell de rescat 'Aquarius' i ha recriminat a Itàlia el seu "cinisme" i "irresponsabilitat".

El mandatari gal ha recordat que, d’acord amb el Dret Internacional, "en cas de perill, és la costa més pròxima la que ha d’assumir la responsabilitat d’acollida".

En aquest sentit, ha assenyalat que França hauria permès l’arribada de l’'Aquarius' si hagués sigut el país més proper, segons el portaveu del Govern, Benjamin Griveaux.

"Conducta inacceptable"

Notícies relacionades

Per la seva part, Gabriel Attal, portaveu d’En Marxa, el partit de Macron, ha considerat que la conducta del ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, i del Govern italià és inacceptable. "La línia que està adoptant el Govern italià em posa malalt", ha comentat. "És totalment inacceptable jugar una política mesquina amb vides humanes, com està ocorrent ara", ha afegit.

A bord de l’'Aquarius' viatgen 629 migrants i refugiats que finalment seran traslladats a València repartits en diversos vaixells. Uns 400 arribaran a Espanya en vaixells italians, mentre que els restants seguiran al vaixell que coordinen les organitzacions Metges Sense Fronteres (MSF) i Sos Mediterranée.