EL VAIXELL VETAT A ITÀLIA

Colau ofereix Barcelona per acollir l''Aquarius' i el Govern espanyol s'ho pensa

Margarida Robles diu que s'hauria d'estudiar la situació del vaixell

42506086 601 / JUAN MANUEL PRATS

42506086 601
20180611 397214 adacolaumo 1 1

/

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert la ciutat per acollir els 600 immigrants del vaixell ‘Aquarius’, que ni Itàlia ni Malta no deixen desembarcar.  

“És clar que l’oferim. Ja estem atenent molts altres immigrants perquè el primer és el respecte a la dignitat i a la vida humana”, ha assenyalat Colau en un esmorzar informatiu celebrat aquest dilluns a Madrid, després de recordar que hi ha també ciutats italianes, com Nàpols que han fet el mateix oferiment.

Qui l’hauria d’autoritzar és, no obstant, el Govern espanyol, que ja s’ha pronunciat també després de rebre un petició de la Xarxa Espanyola d’Ajuda al Refugiat. "S’hauria d’estudiar", ha assenyalat la ministra de Defensa,Margarida Robles, que ha demanat més implicació de la Unió Europea amb la immigració i que ha exigit que "no miri cap a un altre costat" davant de l’arribada massiva de migrants.

"Crec que més enllà del cas concret (l’'Aquarius'), que s’hauria d’estudiar, el problema de la immigració és tremend i no és d’ara", ha respost Robles en una entrevista a la cadena SER.

Notícies relacionades

Per a Robles, el que està succeint a Itàlia "és molt problemàtic", tot i que ha eludit respondre directament a la petició de la la Xarxa d’Ajuda al Refugiat. Sí que ha afirmat, però, que "en situació de risc per a la vida humana la prioritat ha de ser sempre salvar vides humanes".

Segons la seva opinió, la Unió Europea ha d’afrontar el problema de la immigració amb una política comuna perquè, "més enllà d’actuacions puntuals dels països, que s’han de moure sempre per solidaritat", és "imprescindible que la UE no miri cap a un altre costat i en matèria d’immigració s’està posant de perfil en moltes ocasions".