Tensió al G-7: Macron li deixa marcat el polze a la mà de Trump

La imatge simbolitza la tensió entre els dirigents de les potències més riques del món

5b1c2ae79171c

5b1c2ae79171c
zentauroepp43679733 topshot   us president donald trump and french president emm180609165020

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Una imatge il·lustra com ninguna el símbol de les tensions d’aquest G-7 al Canadà: la que mostra l’empremta blanca del polze del president francès, Emmanuel Macron, a la mà envermellida del president nord-americà, Donald Trump, després d’una forta encaixada.

La imatge va ser presa divendres a La Malbaie durant una trobada bilateral entre els dos dirigents, del llenguatge del cos dels quals en les diferents reunions se n’ha parlat molt i ha provocat múltiples interpretacions sobre l'equilibri de poders entre tots dos.  

Salutació entre Donald Trump i Emmanuel Macron / SAUL LOEB  (AFP)

El detall de l'encaixada / LUDOVIC MARIN  (AFP)

Notícies relacionades

Com si intentés exhibir la seva autoritat, Trump saluda sempre els interlocutors amb salutacions sostingudes. La forta encaixada que va protagonitzar amb Macron durant la seva primera trobada a Brussel·les, el maig del 2017, ja va fer parlar molt. En la desfilada del 14 de juliol en va seguir un altre de 29 segons, del qual Macron ja va dir que "no és innocent".

Durant la visita de Macron als Estats Units l'abril passat, Trump fins i tot es va permetre treure-li una brossa de caspa de l'americana abans de la sessió de fotos. Al Canadà ha sigut el dirigent francès qui s'ha permès deixar la seva empremta en la salutació.