NEGOCIACIÓ AMB LA UE

Boris Johnson adverteix del risc de "col·lapse" del 'brexit'

El ministre d'Afers Exteriors britànic demana que "no hi hagi pànic"

El dirigent afirma que darrere de la "bogeria" de Trump hi ha un mètode

zentauroepp43142116 britain s foreign secretary boris johnson leaves after a cab180501184356

zentauroepp43142116 britain s foreign secretary boris johnson leaves after a cab180501184356 / Matt Dunham

1
Es llegeix en minuts
AGENCIAS / LONDRES

El ministre britànic d’Afers Exteriors, Boris Johnson, va advertir en una conversa privada que el Regne Unit corre el risc d’un "col·lapse" del ‘brexit’, la sortida d’aquest país de la Unió Europea (UE), i va assenyalar que el Regne Unit afronta "el moment de la veritat" enfront de Brussel·les, en què haurà de ser "molt més combatiu".

El ministre, partidari d’una sortida "dura" de la UE –fora de la unió duanera– i conegut per les seves declaracions intempestives, va fer aquestes declaracions durant una reunió del fòrum conservador  “Conservative Way Forward”. Les seves paraules van ser gravades en secret i distribuïdes al web de notícies 'BuzzFeed'.

En la conversa, Johnson va dir que el 'brexit' és "irreversible" i que cal afrontar el fet que hi pugui haver un "col·lapse" però va remarcar: "Que no hi hagi pànic... al final tot sortirà bé"

Notícies relacionades

Johnson, segons els mitjans, va parlar dimecres a un grup d’unes vint persones mentre sopava. Quant a les dificultats que presenta la frontera entre la província britànica d’Irlanda del Nord i la República d’Irlanda, el ministre va qualificar de "ximpleria" que hi hagi greus problemes.

Admiració per Trump

A més, el ministre va admetre que admira cada vegada més la manera de governar del president dels Estats Units, Donald Trump. "Estic cada vegada més convençut que hi ha un mètode en la seva bogeria. Imaginin Trump encarregant-se del 'brexit'. Ell seria ben dur. Faria tota mena de fracassos, tota mena de caos. Tothom pensaria que s’ha tornat boig. Però en realitat un arribaria a algun lloc", va remarcar Johnson.