Controvèrsia

Àustria expulsarà els imams finançats des de l'estranger i tancarà set mesquites

Amb aquesta decisió el canceller conservador Kurz pretén lluitar contra l'"islam polític".

zentauroepp40547158 austria s foreign minister and leader of austria s centre ri171015162159

zentauroepp40547158 austria s foreign minister and leader of austria s centre ri171015162159 / ALEX HALADA

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El canceller conservador d’Àustria, Sebastian Kurz, va anunciar divendres que el seu país expulsarà diversos imams finançats des de fons estrangers i tancarà set mesquites per lluitar contra l’“islam polític”. Segons va precisar el ministre de l’Interior, Herbert Kickl, fins a 60 imams relacionats amb Turquia i les seves famílies, unes 150 persones en total, pot ser que siguin expulsades.

Kurz va explicar que la decisió arriba després d’una investigació realitzada per l’autoritat d’Afers Religiosos arran d’imatges difoses a començaments d’any de nens vestits de soldats recreant una emblemàtica batalla otomana de la primera guerra mundial en mesquites que reben recolzament de Turquia.

Aquestes declaracions es produeixen l’endemà que Kurz fés una crida des de Munic a protegir les fronteres externes de la Unió Europea (UE) per garantir la lliure circulació entre els estats membres i va al·ludir a la urgència de traslladar l’ajuda als sol·licitants d’asil a les portes d’Europa.

En un discurs davant dels assistents a la reunió del grup del Partit Popular Europeu (PPE) a la capital bavaresa, Kurz va declarar que "ha de ser possible poder ajudar les persones a les fronteres externes i tornar-les després immediatament a països de trànsit o d’origen i si això no és possible, a zones segures fora de la UE".

Notícies relacionades

Per al canceller, "la immigració incontrolada a la UE i la protecció nul·la de les fronteres exteriors és el principi de la fi de l’Europa sense fronteres interiors".

"Només si aconseguim protegir conjuntament les fronteres externes podrà continuar sent una realitat una Europea sense fronteres interiors", va advertir.

Temes:

Àustria