ENIGMA A LA CASA BLANCA

I després de 24 dies, Melania va reaparèixer

La primera dama, intervinguda del ronyó el 14 de maig, va participar dilluns en un acte tancat a la premsa

L'ala est ha intentat, sense gaire èxit, normalitzar la seva absència de la vida pública tres setmanes

a

a

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Atès que el paper de primera dama dels Estats Units no està oficialment definit han sigut les dones que han arribat a la Casa Blanca les que han anat creant paràmetres, tradicions, patrons... L’actual, Melania Trumpn’ha trencat alguns des del principi, tardant mesos a instal·lar-se al 1600 de l’Avinguda Pensilvania, o prenent-se més temps que altres predecessores per anar creant la seva agenda. L’últim, 24 dies sencers sense una sola aparició en públic, certament no té precedents.

Dilluns  la primera dama va participar a la Casa Blanca en una recepció per a familiars de militars morts. Encara que era tancada a la premsa, tant la mateixa Melania com alguns convidats han compartit imatges. Alguns assistents també han explicat que se la va veure com acostuma, elegant (amb un vestit negre) i uns talons impressionants. L’oficina de premsa de la Casa Blanca va distribuir un comunicat de la primera dama reconeixent formalment les famílies i el seu sacrifici. I s’ha anunciat que aquest dimecres acompanyarà el president, Donald Trump, en una visita a les oficines de l’Administració Federal de Gestió d’Emergències (FEMA) per veure els preparatius davant la temporadad’huracans.

Rumors

Notícies relacionades

Del que continua sense parlar-se oficialment és del que ha passat des del 10 de maig, l’últim dia en què se l’havia vist (rebent els tres nord-americans alliberats per Corea del Nord) abans d’aquesta reaparició. Menys encara, de la intervenció mèdica a la qual es va sotmetre per sorpresa el dia 14 per una "afecció benigna" de ronyó i després de la qual va passar hospitalitzada cinc dies (quan l’habitual amb intervencions similars és dormir el primer dia o a tot estirar el segon a casa). Com a informació oficial només s’ha tingut el missatge que la mateixa Melania va penjar dimecres passat: "Quedin-se tranquils, soc aquí a la Casa Blanca amb la meva família, sentint-me bé i treballant dur pels nens i el poble americà".

Era la resposta a dosis certament desencadenades de rumorologia, "especulació i disbarat" que ha denunciat la secretària de comunicació de la primera dama, Stephanie Grisham. Però l’intent de l’ala est de normalitzar l’absència de Melania, emmarcar-la com a part de la seva vida com dona a "forta i independent" o culpar una premsa "rabiosa" és fallit. Alçar un mur de silenci pot frenar però no evita la persistència d’interrogants legítims. I ningú ha explicat encara per què la primera dama, que l’any passat va acompanyar el seu marit a Sicília a la cimera del G-7, no estarà aquest cap de setmana a la que se celebra al Canadà.