Allau de crítiques a Duterte per haver forçat una dona a fer-li un petó a la boca

El president filipí ha provocat diverses polèmiques amb les seves bromes masclistes

george lamberis youtubecom zvtmklgsmx0 / periodico

1
Es llegeix en minuts
AGENCIAS / SEÚL

El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, s’ha vist immers de nou en una allau de crítiques per masclisme després que durant un acte a Corea del Sud amb treballadors expatriats pugés una dona a l’escenari i la incités a besar-lo als llavis.

L’incident va tenir lloc a Seül, quan dues dones, visiblement emocionades, van pujar a l’escenari per rebre un llibre de mans del president, de 73 anys. El president va abraçar i va fer un petó a la galta a una d’elles, mentre que a l’altra la va instar a fer-li un petó als llavis, que finalment es va produir, entre les rialles nervioses de les dones i la celebració dels presents.

Notícies relacionades

L’organització Gabriela, defensora dels drets de les dones, va  condemnar el "masclisme" de Duterte, que ho ha convertit en "un entreteniment per ocultar la realitat de la seva caiguda de popularitat". 

No és la primera vegada que Duterte es veu embolicat en una polèmica d’aquest tipus. Una de les més greus va tenir lloc l’abril del 2016, quan va fer broma sobre l’assassinat i la violació d’una missionera australiana el 1989, durant l’època en què era alcalde de Davao: "Era molt maca, l’alcalde hi hauria d’haver anat abans, quin desaprofitament".

Temes:

Filipines