NEGOCIACIONS NUCLEARS

El secetario d'Estat dels EUA rep el vicepresident nord-coreà

Pompeo ofereix avui una roda de premsa en què es preveu que reveli si se celebrarà la cimera entre els dos països

zentauroepp43555271 this handout photograph obtained courtesy of the us departme180531095332

zentauroepp43555271 this handout photograph obtained courtesy of the us departme180531095332

1
Es llegeix en minuts

El secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, va rebre aquest dimecres a la nit el vicepresident de Corea del Nord, Kim Yong-chol, a Nova York, segons ha informat el mateix cap de la diplomàcia nord-americana. L’objectiu de la trobada, el contingut de la qual no ha transcendit, era preparar el terreny per a l’eventual cimera entre el president nord-americà, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un.

Malgrat que Trump va suspendre la setmana passada la cimera prevista per al 12 de juny a Singapur, els dos governs han apropat posicions des de llavors i el líder nord-americà ha deixat la porta oberta a reprogramar la històrica reunió. De fet, Kim Yong-chol és el polític nord-coreà de més rang que visita els Estats Units en més de dues dècades.

Notícies relacionades

Pompeo i Kim Yong-chol faran avui noves reunions i el secretari d’Estat oferirà una roda de premsa a les 14.15 hora local (les 21.15 en horari peninsular espanyol) en què s’espera que reveli si se celebrarà o no la cimera. Funcionaris del Departament d’Estat han explicat que Pompeo ja es va reunir amb Kim Yong-chol en les seves dues recents visites a Pyongyang.

En cas de celebrar-se, la trobada entre Trump i Kim serà la primera en la història de mandataris dels EUA i Corea del Nord després de gairebé 70 anys de confrontació que van començar amb la guerra de Corea (1950-1953) i de 25 anys de negociacions fallides a compte del programa atòmic de Pyongyang.