Almenys 50 caps talibans morts en un atac amb coets a l'Afganistan

Els combats continuen al país, on els islamistes han llançat una ofensiva per restaurar la seva versió de línia dura religiosa

zentauroepp43549231 correction  removes reference to taliban    security officia180530175541

zentauroepp43549231 correction removes reference to taliban security officia180530175541 / Rahmat Gul

1
Es llegeix en minuts

Més de 50 alts caps talibans han mort víctimes d’un atac d’artilleria mentre celebraven una reunió a la província afganesa de Helmand, al sud del país, segons ha informat un portaveu del’Exèrcit dels EUA. Mentrestant, continua la lluita a tot el país.

L’operació es va produir la setmana passada, però els detalls s’han conegut aquest dimecres, quan han continuat els combats en altres parts de l’Afganistan, on els talibans, amb l’objectiu de restaurar la seva versió de la llei islàmica de línia dura, van llançar el mes passat la seva ofensiva anual de primavera.

Àrdues batalles

Notícies relacionades

Homes armats a Kabul, la capital, han atacat el Ministeri de l’Interior, fortament fortificat, i han lluitat contra les forces de seguretat durant més de dues hores fins que l’assalt ha sigut reprimit. També hi va haver incidents greus a la província de Takhar, al nord; a Loghar, a l’est de la capital, i a Kandahar, al sud, mantenint un patró d’atacs a tot el país.

L’Exèrcit dels Estats Units ha assegurat que la reunió del 24 de maig al districte de Musa Qala de Helmand va involucrar caps de diverses províncies afganeses, inclosa la veïna Farah, on combatents talibans han amenaçat aquest mes d’envair la capital provincial.