POLÍTICA NUCLEAR

Corea del Nord envia un alt càrrec als EUA per concretar la cimera

El vicepresident Kim Yong-chol està de camí a Nova York, amb escala prèvia a la Xina

vvargas43533468 epa4476  pyeongchang  corea del sur   29 05 2018   uno de lo180529133223

vvargas43533468 epa4476 pyeongchang corea del sur 29 05 2018 uno de lo180529133223 / YONHAP

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha confrmat que el vicepresident de Corea del Nord Kim Yong-chol, està de camí a Nova York per continuar amb les converses amb vista a una trobada sobre el procés de desnuclearització del país asiàtic.

"Hem reunit un equip excel·lent per a les nostres converses amb Corea del Nord, i el seu vicepresident, Kim Yong-chol, viatja a Nova York", ha tuitejat el dirigent nord-americà. 

Kim Yong-chol, estret col·laborador del líder nord-coreà Kim Jong-un, ha aterrat aquest dimarts a Pequín, des d’on té previst volar dimecres a Nova York, segons l’agència sud-coreana Yonhap. El viatge suposarà la visita de més rang d’un polític de Corea del Nord als EUA en gairebé dues dècades.

Diplomàcia

Notícies relacionades

El vicepresident del Comitè Central del partit únic nord-coreà viatjarà a Nova York per ultimar la preparació de la cimera prevista per al 12 de juny a Singapur i es reunirà amb el secretari d’estat, Mike Pompeo, que va visitar Corea del Nord fa poc en dues ocasions per preparar la històrica cita.

Atès que el mateix Pompeo es va reunir amb el líder nord-coreà –a més d’amb Kim Yong-chol– quan va estar a Pyongyang, hi ha la possibilitat que el president dels EUA, Donald Trump, ho correspongui i rebi, possiblement a la Trump Tower novaiorquesa, el representant de Pyongyang.