CONSEQÜÈNCIES DE LA GUERRA COMERCIAL

Les telecomunicacions, entre els damnificats

La companyia xinesa ZTE va quedar paralitzada per la pugna entre tots dos països

zentauroepp43357122 files  in this file photo taken on may 3  2018 shows the zte180520185406

zentauroepp43357122 files in this file photo taken on may 3 2018 shows the zte180520185406 / JOHANNES EISELE

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina va tenir en l’empresa de telecomunicacions xinesa ZTE un dels principals damnificats, una situació que podria variar pròximament si tots dos països rebaixen la tensió en l’àrea de negoci i obren una nova etapa de col·laboració. I és que arran de l’enduriment de la política comercial de Trump cap a la Xina, ZTE, quarta fàbrica de mòbils del gegant asiàtic (amb uns guanys anuals de 17.000 milions de dòlars), va haver de suspendre les seves activitats operatives ja que la companyia depèn de microxips importats dels Estats Units.

Notícies relacionades

La prohibició va arribar quan ZTE, segons el ‘Washington Post’, tenia plans per convertir-se en un dels primers proveïdors dels Estats Units a oferir un telèfon mòbil connectat a la xarxa sense fil de la nova generació, coneguda com a 5G.

Microxips de Califòrnia

ZTE domina prop del 10% del mercat nord-americà de mòbils, però el 80% dels seus microxips provenen de Qualcomm, empresa de Califòrnia. La companyia xinesa de telecomunicacions dona feina a un total de 75.000 persones en tot el món i té plantes de producció a la Xina i l’Índia, més cinc oficines d’investigació i desenvolupament als Estats Units. ZTE també va quedar fora dels fons de seguretat nacional destinats a la promoció de comunicacions ja que els EUA entenien que era una companyia que amenaçava la seguretat del país.