ARMES DE FOC

Diversos morts en un tiroteig en un institut de Texas

La policia ha detingut l'autor dels trets

zentauroepp43388769 in this image taken from video a police officer walks near s180518170757

zentauroepp43388769 in this image taken from video a police officer walks near s180518170757

1
Es llegeix en minuts
Efe / El Periódico / Austin / Barcelona

Les autoritats policials han detingut aquest divendres una persona sospitosa de protagonitzar un tiroteig en una escola secundària de Santa Fe, al sud-est de Texas. La cadena CNN informa de diversos morts, sense precisar-ne la xifra. Altres mitjans parlen de fins a vuit morts.

El president dels EUA, Donald Trump, ha tuitejat que els informes inicials apunten a una tragèdia. "Tiroteig en una escola a Texas. Els primers informes no semblen bons. ¡Que Déu els beneeixi a tots!"

La policia es va presentar a l’escola després de rebre l’avís que un home era a l’interior armat amb una pistola, per això es va ordenar el tancament total del centre educatiu. Després del desplegament de la policia, els agents van aconseguir detenir el sospitós.

Les autoritats educatives del districte han informat en la seva pàgina web que en l’incident s’han produït "ferits", però no han especificat quants ni en quina situació es troben.

Alarma d’incendis

Cap altra autoritat no ha confirmat el nombre exacte de ferits ni la identitat de l’autor.

Segons revelen alguns estudiants, a primera hora de la jornada van sentir l’alarma d’incendis i van sortir corrents de les aules, moment en què el tirador suposadament havia començat a disparar contra ells.

Notícies relacionades

“Ha sonat l’alarma d’incendis, hem sortit a fora i hem vist algú disparant, de manera que he corregut tant com hem pogut per allunyar-nos i protegir-nos a la gasolinera més propera", ha dit Angélica Martínez, de 14 anys, en una entrevista amb la cadena CNN.

L’institut de Santa Fe, a l’àrea de Houston (Texas), té capacitat per a 1.400 estudiants i afrontava les dues últimes setmanes de calendari escolar.