ENTREVISTA TELEVISIVA

Netanyahu "A Gaza hi proves mètodes no letals i no funcionen"

El primer ministre israelià acusa Hamàs de provocar la matança

mbenach42062632 israeli prime minister benjamin netanyahu delivers a stateme180213220453

mbenach42062632 israeli prime minister benjamin netanyahu delivers a stateme180213220453 / POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha declarat la matinada d’aquest dimecres en una entrevista amb la cadena de televisió nord-americana CBS que els mètodes no letals no funcionen per a Gaza, els mètodes no letals no funcionen per a Gazaon el seu Exèrcit ha matat més de 60 palestins aquesta setmana.

"Ho intentes de totes les maneres. Proves tot tipus de mètodes. Proves mètodes no letals i no funcionen. Llavors et deixen amb males opcions. És un mal negoci", ha afirmat el líder israelià en l’entrevista, gravada a Jerusalem.

Netanyahu ha explicat així la mort a trets de més de 60 palestins en les protestes a Gaza contra la inauguració de l’Ambaixada dels EUA a Jerusalem, que el president Donald Trump va ordenar traslladar des de Tel-Aviv.

El líder israelià, a més, ha culpat el moviment palestí Hamàs dels morts, ja que els acusar de buscar víctimes.

"Nosaltres intentem minimitzar les víctimes. Ells intenten que n’hi hagi per posar pressió sobre Israel", ha dit Netanyahu.

"Empenyen civils, dones i nens a la línia de foc amb l’objectiu d’obtenir víctimes", ha afegit el primer ministre israelià, que també ha acusat Hamàs de "pagar" els palestins per participar en les protestes.

Notícies relacionades

"Desafortunadament, aquestes coses són evitables. Si Hamàs no els hagués empès, no hauria passat", ha dit Netanyahu.

En una reunió d’urgència del Consell de Seguretat de Nacions Unides. Els EUA van defensar en solitari la resposta d’Israel a les protestes a Gaza contra una majoria de països que van qüestionar aquesta actuació.