Una bomba trampa

Mor un valencià a Síria en combat contra l'Estat Islàmic

Ramon Rull, de 55 anys, combatia amb les milícies kurdes

zentauroepp43353917 el ministerio de exteriores ha contactado con la familia par180516102226

zentauroepp43353917 el ministerio de exteriores ha contactado con la familia par180516102226

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Ramon Rull, àlies ‘Kandal’, un valencià d’uns 55 anys sembla que ha mort a Síria víctima d’una bomba trampa de l’Estat Islàmic, segons ha informatl’‘Associació Suport Voluntaris Espanyols contra el Daesh’.

El comunicat explica que Rull estava “en una acció de combat”en una localitat al nord de Síria, que hi ha més víctimes entre les files de les milícies kurdes, però que la resta d’espanyols que acompanyaven el valencià “es troben bé”.

El Ministeri d’Exteriors ja s’ha posat en contacte amb la família de l’espanyol, les restes mortals del qual han sigut traslladades a Turquia.

L’associació destaca la seva tasca a favor “dels més necessitats, dels desfavorits o de les víctimes d’un sistema injust que sempre ha combatut, perquè sabia que només els rics poden permetre’s el luxe de no tenir pàtria.” A més, afegeix que havia manifestat que li agradaria morir “en combat per una causa justa”.

Notícies relacionades

El comunicat acaba amb la frase “¡Ramon Rull, PRESENT!!” i ha sigut també assumit “com a propi” per la Falange, que l’ha penjat a la seva pàgina web.

Rull, que havia viatjat a Síria feia uns mesos, va néixer a València però els últims anys va residir entre Valladolid i Madrid. Era net de Baltasar Rull, alcalde franquista de la capital valenciana entre el 1951 i el 1955, que el 1960 va ser nomenat magistrat del Tribunal Suprem.