Trump rep els tres nord-americans alliberats per Corea del Nord

El president dels EUA s'ha desplaçat personalment a la base d'Andrew, al costat de la primera dama, Melania Trump, i el vicepresident del país, Mike Pence

abertran43259756 one of the americans formerly held hostage in north korea ge180510091539

abertran43259756 one of the americans formerly held hostage in north korea ge180510091539 / JIM BOURG

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els tres nord-americans alliberats ahir dimecres per Corea del Nord han arribat aquesta matinada a Washington. Els alliberats han aterrat a la base aèria d’Andrews, als afores de la capital, on els esperava el president dels EUA, Donald Trump, la primera dama, Melania Trump, i el vicepresident, Mike Pence.

Notícies relacionades

Els alliberats són Tony Kim i Kim Hak-song, arrestats el 2010 mentre impartien classes als fills de l’elit política nord-coreana a la Universitat de Ciència i Tecnologia de Pyongyang. Van ser acusats d’actes hostils contra el règim. El tercer és Kim Dong-chul, un pastor detingut el 2015 i condemnat a deu anys de treballs forçats per espionatge.

Cita històrica

La posada en llibertat dels tres nord-americanans s’interpreta com un gest de bona voluntat del règim de Pyongnyang dies abans que tingui lloc la històrica trobada entre el líder nord-coreà, Kim Jong-un, i el president Trump. Encara no s’ha informat oficialment de la data de la cimera ni el lloc.