El president xinès es reuneix altre cop en secret amb el seu homòleg nord-coreà

L'agència oficial Xinhua confirma la trobada entre els dos dirigents

zentauroepp43230309 in this photo taken between may 7 and 8  2018 released by xi180508155249

zentauroepp43230309 in this photo taken between may 7 and 8 2018 released by xi180508155249 / Ju Peng

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

El president de Corea del Nord, Kim Jong-un, s’ha reunit novament en secret amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, segons ha confirmat aquest dimarts l’agència de notícies xinesa Xinhua. En aquesta ocasió, la cita ha tingut lloc a la ciutat portuària de Dalian, al nord-est de la Xina.

En la trobada, tots dos han tractat temes bilaterals i Xi li ha transmès a Kim el seu suport enl’esperada cimera entre Corea del Nord i els Estats Units que tindrà lloc a finals d’aquest mes de maig o a principis de juny en un lloc encara per determinar.

Al març, el líder nord-coreà ja va visitar per sorpresa Pequín en el seu primer viatge internacional des que va arribar al poder el desembre del 2011, fet que va evidenciar que la Xina té un paper fonamental en les negociacions per a la desnuclearització de la península coreana, després d’anys de tenses relacions entre dos països tradicionalment aliats.

Notícies relacionades

Llavors, la visita també va ser secreta i va incloure una reunió entre els dos presidents. No va ser confirmada per les autoritats xineses fins que el tren en què viatjava el líder nord-coreà va travessar la frontera.

El bon moment que viuen les relacions entre els dos països també es va plasmar dijous passat, quan el ministre xinès d’Afers Exteriors, Wang Yi, es va reunir a Pyongyang amb Kim, a qui va felicitar pel seu nou acostament a Corea del Sud.