POLÈMICA AL REGNE UNIT

La ministra britànica d'Interior dimiteix per les deportacions

Amber Rudd feia diversos dies que estava a la corda fluixa per mentir sobre l'existència de quotes de deportació d'immigrants il·legals

NGH05. London (United Kingdom), 24/04/2018.- (FILE) - Britain’s Home Secretary Amber Rudd arrives to attend a Cabinet meeting at Downing Street in central London, Britain, 24 April 2018 (issued 29 April 2018). Home Secretary Amber Rudd resigns after Windrush scandal. (Londres) EFE/EPA/NEIL HALL

NGH05. London (United Kingdom), 24/04/2018.- (FILE) - Britain’s Home Secretary Amber Rudd arrives to attend a Cabinet meeting at Downing Street in central London, Britain, 24 April 2018 (issued 29 April 2018). Home Secretary Amber Rudd resigns after Windrush scandal. (Londres) EFE/EPA/NEIL HALL / NEIL HALL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce / Londres

La ministra britànica d'Interior, Amber Rudd, va dimitir diumenge a la nit després de diversos dies a la corda fluixa per la crisi sobre el control de la immigració. Rudd es va veure immersa en l'escàndol de Windrush, els ciutadans d'origen caribeny que van arribar convidats al Regne Unit després de la Segona Guerra Mundial per reconstruir el país i ara se'ls nega la ciutadania i estan sent deportats, privats de tots els drets.

L'oposició ja havia demanat fa dies la seva renúncia i 200 diputats van firmar una carta criticant la política d'immigració de la ministra, acusant-la d’estar improvisant per apaivagar les protestes.

Notícies relacionades

Rudd, a més, va ser econòmica amb la veritat. Al principi va negar que el seu departament hagués fixat quotes anuals de deportació d'immigrants il·legals. Després va acceptar que aquestes quotes existien, però va dir que no en tenia coneixement quan va ser cridada a declarar davant d'una comissió parlamentària.  Diumenge, tanmateix, el diari The Guardian va publicar una carta firmada per Rudd  en què marcava el seu objectiu “ambiciós, però factible” de deportar un 10% més d'immigrants il·legals els propers anys. Aquesta prova irrefutable la va obligar a marxar.

La primera ministra, Theresa May "ha acceptat aquesta nit la seva dimissió", ha assenyalat un comunicat de Downing Street.