GUERRA AL PAÍS ÀRAB

Nova massacre saudita al Iemen

Avions de la coalició àrab bombardegen un casament i causen la mort a 21 persones, entre elles nombrosos nens

2
Es llegeix en minuts

Almenys 21 persones han mort i 57 han resultat ferides pels bombardejos de la coalició àrab, capitanejada per l'Aràbia Saudita, en un casament celebrat diumenge a la nit a la província de Hajjah, a l'extrem nord-oest del Iemen, han informat avui fonts mèdiques.

Les fonts han precisat que es van produir dues incursions d'avions de guerra sobre el lloc en què se celebrava el casament, al poble d'Al-Raqqa, a la zona de Beni Qais, ubicada a prop de la frontera amb l'Aràbia Saudita, i van causar la mort d'almenys 21 persones, entre elles diversos nens.

El director del departament de Salut regional, Ayman Madkur, ha dit a Efe que 36 nens van ser víctimes de l'atac, però no ha especificat el nombre de morts i ferits entre els menors.

Els nuvis, hospitalitzats

L'única dona ferida va ser la núvia, de qui no s'ha divulgat el nom i que està hospitalitzada en un centre mèdic de Beni Qais.

En el moment dels dos atacs no hi havia més dones al lloc de la celebració, segons el responsable del departament de Salut.

El nuvi, identificat com a Basam Iafar, també va resultar ferit i va ser ingressat a l'Hospital Republicà de Hajjah, capital provincial.

Metges sense Fronteres (MSF) ha informat que 45 ferits són atesos a l'Hospital Republicà, recolzat per aquesta oenagé a la ciutat de Hajjah, entre els quals figuren 13 nens.

Alguns dels ferits estan en "una situació molt crítica", ha declarat la coordinadora de MSF a Hajjah, Sally Thomas, a Twitter.

Focus de la milícia houthi

El nord-oest del Iemen és un dels principals feus de la milícia houthi, grup rebel xiïta recolzat per l'Iran, al qual s'enfronta la coalició àrab.

Els bombardejos de la coalició en casaments i enterraments, així com contra altres objectius civils, han sigut ocasionals des que va començar la intervenció de l'aliança en el conflicte, el març del 2015.

L'atac més greu d'aquest tipus va tenir lloc el setembre del 2015, al causar la mort d'almenys 131 persones i deixar desenes de ferits en un bombardeig en un casament a la província de Taiz, al sud-oest del país.

Notícies relacionades

Un mes després, 26 persones més, entre elles set menors, van morir en un bombardeig en un casament que se celebrava a la localitat de Sanban, a la província de Damar, a uns 100 quilòmetres al sud-est de Sanà.

L'ONU atribueix als bombardejos de la coalició àrab -el principal suport al president Abdo Rabu Mansur Hadi- la responsabilitat per la majoria de les morts de civils en el conflicte.