Trump, absent al funeral de Barbara Bush

La primera dama, Melania, sí que acompanya la família en el comiat, juntament amb els expresidents Clinton i Obama i les seves parelles

zentauroepp43024560 houston  tx   april 21  former president george h w  bush an180421215644

zentauroepp43024560 houston tx april 21 former president george h w bush an180421215644 / SCOTT OLSON

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els Estats Units han dit aquest dissabte últim adeu a l'ex primera dama Barbara Bush, morta aquesta setmana als 92 anys, en un solemne funeral celebrat a Houston (Texas), en què familiars, amics i representants del món polític han recordat "una vida dedicada als altres". Han acompanyat la família Bush l'actual primera dama nord-americana, Melania Trump; i els expresidents Barack Obama la seva dona, Michelle, i l'exmandatari Bill Clinton  i la seva dona, Hillary, entre altres personalitats.

La primera dama amb el matrimoni Obama durant el funeral / David J / DAVID J. PHILIP (AP)

L'actual president dels Estats Units, Donald Trump, va declinar la seva presència per evitar "interrupcions" i "respectar la seva família i amics en un moment d'intimitat", segons va explicar en un comunicat la Casa Blanca. Va optar per anar-se'n a la seva residència de Mar-a-Lago a Florida. "De camí a la Casa Blanca del sud  per veure el servei fúnebre de Barbara Bush. La Primera Dama Melania ha arribat a Houston per presentar els nostres respectes. Serà un bonic dia", va publicar hores abans Trump al seu Twitter.

El servei religiós s'ha celebrat a  l'Església Episcopal de St. Martin, lloc on ella i l'expresident George Bush (1989-1993) acudien amb regularitat. Un dels fills de la parella, l'exgovernador de Florida Jeb Bush, ha agraït en nom de la família el suport i "els milers de condols rebuts" des de tots els sectors de la societat.

Emoció i llàgrimes

"La nostra mare va ser la professora més important de la nostra vida, sempre ens deia amb el seu caràcter amable però ferm: 'seieu, feu els vostres deures, no us queixeu, sigueu honestos, no enganyeu i estimeu Déu amb tota la vostra ànima'", ha dit. Emocionat, Jeb Bush va acabar el seu discurs amb una frase plena de sentiments, en què també va voler recordar-se de la seva germana morta el 1953, amb tan sols tres anys, malalta de leucèmia: "Mare, ens tornarem a veure amb tu, amb Robin i amb tots els fills de Déu. T'estimo".

Notícies relacionades

Jenna Bush Hager, una de les netes de l'ex primera dama i filla de l'expresident George  Bush va ser una de les més emocionades i no va parar de plorar.

El funeral ha finalitzat amb una homilia del reverend Russell Levenson, a la qual ha prosseguit una versió de l'Himne de l'Alegria per acomiadar el fèretre de l'ex primera dama, que 'ha abandonat el temple escortat per la seva família amb el patriarca George Bush al capdavant, ajudat pel seu primogènit, el també expresident George W. Bush (2001-2009), ja que va en cadira de rodes als seus 93 anys.