ALTA MÈDICA

Iúlia Skripal, la filla de l'exespia rus enverinada, surt de l'hospital i és portada a "un lloc segur"

El seu pare, Serguei Skripal, segueix ingressat, encara que segons els metges ja no està en estat crític i millora amb rapidesa

zentauroepp42863731 files  a file photo taken on march 8  2018 from the facebook180410103707

zentauroepp42863731 files a file photo taken on march 8 2018 from the facebook180410103707

1
Es llegeix en minuts
Agències

Iúlia Skripal, la filla de l'exespia rus enverinada amb el seu pare a Sailsbury (Anglaterra) el 4 de març, ha sigut donada d'alta aquest dilluns i portada a un lloc segur, segons ha informat aquest dimarts la BBC.

Notícies relacionades

La filla de l'antic agent rus va comunicar la setmana passada a través de la Policia Metropolitana de Londres (Met) que el seu estat de salut havia millorat i que recuperava forces cada dia. Els metges que tracten l'antic espia, Serguei Skripal, a l'hospital del districte de Sailsbury han informat que ja no està en estat crític i que respon bé al tractament. L'exagent "també ha progressat, tot i que s'està recuperant més lentament", ha assenyalat la subdirectora general de l'hospital, Christine Blanshard.   

Els Skripal van ser atacats al març amb un agent nerviós de tipus militar identificat com a Novitxok, de fabricació russa. El Govern de Theresa May ha responsabilitzat Rússia de l'atac i ha respost amb l'expulsió de 23 diplomàtics russos, fet que va iniciar una espiral de represàlies entre Moscou i Occident. Per la seva banda, les autoritats russes han negat qualsevol implicació en l'incident.