COP A L'EXÈRCIT DEL RÈGIM

Rússia acusa Israel de l'atac a un aeroport militar a Síria

Almenys 14 membres de les forces d'Assad i els seus aliats moren en el bombardeig, segons l'OSDH

undefined42843194 xyb01  damascus  syrian arab republic   08 04 2018   syrian 180409095209

undefined42843194 xyb01 damascus syrian arab republic 08 04 2018 syrian 180409095209 / YOUSSEF BADAWI

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Dos avions israelians han atacat amb coets l'aeroport militar d'Al-Taifur, a la província siriana de Homs, aquest dilluns a la matinada, segons ha informat el Ministeri de Defensa de Rússia.

"Dos avions F-15 de les Forces Aèries d'Israel, sense entrar en l'espai aeri sirià, des de territori libanès, han llançat vuit coets contra l'aeròdrom d'Al-Taifur", ha assenyalat Defensa en un comunicat. L'Exèrcit d'Israel ha declinat informar sobre si ha participat o no en l'atac.

Almenys 14 militars sirians i combatents aliats del règim de Damasc han mort en l'atac, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH).

Segons aquesta oenagé, es creu que dos míssils han impactat a la base, on hi ha tropes de l'Exèrcit sirià, de la milícia libanesa Hezbol·là i forces iranianes.

Els EUA i França se'n desmarquen

L'agència oficial siriana SANA ha informat de l'atac i ha reconegut que ha causat diversos "morts i ferits", sense especificar-ne el nombre. Segons una font militar citada per SANA, els mitjans de defensa aèria de les forces de l'aeroport han respost a l'atac amb el llançament de vuit míssils.

Notícies relacionades

Els Estats Units i França han negat haver atacat aquest aeroport, en resposta al suposat atac químic de dissabte passat atribuït a les forces lleials al president sirià, Baixar al-Assad, a la ciutat de Duma, a la perifèria de Damasc.

El precedent

El 10 de febrer avions israelians van atacar aquest mateix aeroport. En aquella ocasió, l'agència estatal sí que va identificar l'"enemic israelià" com el responsable de l'atac, en què un avió va ser abatut per les defenses antiaèries sirianes.