succés a renània del nord-westfàlia

La policia confirma els trastorns mentals de l'autor de l'atropellament massiu

Les autoritats alemanyes descarten "motius polítics" en el succés de dissabte a Münster

afp 13s4pr

afp 13s4pr / - (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats alemanyes han estimat aquest diumenge que la tragèdia de Münster, en què van morir dues persones i hi va haver 20 ferits, probablement es va deure a trastorns psicològics soferts pel conductor, amb la qual cosa s'exclouen de forma definitiva motivacions polítiques en el succés. No hi ha "evidència de motius polítics" en aquesta tragèdia, va dir Hajo Kulisch, cap de policia de la ciutat.

Encara que l'atropellament mortal oferia certes coincidències amb altres atacs reivindicats pels gihadistes d'Estat Islàmic en un primer moment, les autoritats alemanyes ja havien desestimat el rastre d'un atac islamista, i els mitjans alemanys han informat que l'autor tenia vincles amb l'extrema dreta. "Les motivacions i les causes s'han de buscar en el mateix autor", va afegir el cap de policia. "Tenim molts indicis que l'autor s'ha distingit pel seu comportament estrany", ha afirmat davant els periodistes el Ministre de l'Interior de la regió on van passar els fets, Herbert Reul.

Una font pròxima a la investigació ha assenyalat que des del 2015 el conductor de la camioneta "tenia un comportament estrany relacionat amb una malaltia mental manifesta". Així mateix, ha apuntat que fa un quant temps "es va produir un nou incident quan va anunciar als seus coneguts per correu electrònic el seu pròxim suïcidi", va afegir la font. Segons el canal de televisió N-TV, l'home havia amenaçat dues vegades membres de la seva família, fins i tot el seu pare, amb una destral. L'home, de 48 anys, vivia a Münster.

Notícies relacionades

La policia ha confirmat la mort de dues persones, de 51 i 65 anys, en l'atropellament i que 20 van resultar ferides, entre elles una dotzena continuen en estat greu. Una d'elles està en estat "crític".