ENVERINAMENT

Yulia Skripal: "Cada dia estic més forta"

La filla de l'exespia rus millora i trenca el silenci amb un comunicat

abertran42710459 file   this is a file image of the daughter of former russia180329171503

abertran42710459 file this is a file image of the daughter of former russia180329171503

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Yulia Skripal es recupera. La filla de l'ex doble espia rus Serguei Skripal, que va resultar enverinada amb el seu pare a la ciutat anglesa de Salisbury, afirma que se sent “cada dia més forta”. La dona de 33 anys ha trencat per primera vegada el seu silenci després de l'atac a través d'un comunicat emès en nom seu per la policia britànica: “M'he despertat fa més d'una setmana i m'alegra poder dir que cada dia estic més forta”. Després de donar les gràcies a tota la gent que s'ha preocupat per ella i als mtges que l'atenen a l'hospital, Yulia defineix l'incident que ha viscut com a “desorientador" i  demana “privacitat" per a ella i la seva família durant el període de convalescència.

El missatge s'ha divulgat hores després que la televisió russa emetés la gravació d'una suposada conversa telefònica entre Yulia  i la seva cosinaa Viktoria, que viu a Rússia. En aquest diàleg, que no està demostrat que sigui autèntic, Yulia diu que tot va bé i que el seu pare “descansa en aquest moment, està adormit. "Tots estem bé de salut i no hi ha danys irreparables". "Em donaran l'alta molt aviat. Tot va bé”, diu per acabar.

Moscou demana "proves" i "transparència"

Notícies relacionades

A Londres, l'ambaixador rus al Regne Unit, Aleksandr Iakovenko, ha ofert una conferència de premsa en què ha afirmat que el seu país “mai ha fabricat Novichok", la substància amb què van ser atacats els Skripal. D'acord amb el diplomàtic, “la majoria de la comunitat mundial” no recolza el Regne Unit, l'OTAN i la Unió Europea en l'acusació que les autoritats russes estan al darrere de l'atac de Salisbury.

La seva intervenció s'ha produït després que l'organització per a la prohibició d'armes químiques (OPAQ) rebutgés incloure Rússia en la investigació dels fets. Iakovenko ha demanat “proves” i “transparència” i ha ratificat que el seu país no acceptarà les conclusions de l'OPAQ. Les relacions entre el Regne Unit i Rússia estan “en el nivell més baix en molts anys”, ha subratllat.  La batalla diplomàtica es desplaça aquest dijous a última hora a l'ONU, en una sessió que s'anuncia tensa.