Una onada d'assassinats entre joves sacseja Londres

La xifra de morts en els mesos de febrer i març va ser de 37, gran part adolescents de raça negra

La cap de Scotland Yard acusa les xarxes socials d'incitar rls més joves a la lluita i la revenja

zentauroepp42760441 ara102  londres  reino unido   03 04 2018   la polic a acord180403131740

zentauroepp42760441 ara102 londres reino unido 03 04 2018 la polic a acord180403131740 / ANDY RAIN

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Aquest dilluns i en l'espai de una hora dos tirotejos en diferents barris de Londres van causar la mort d'una noia de 17 anys i van deixar un noi de 16 en estat crític. Al costat d'aquest últim hi havia un altre jove de 15 anys amb diverses punyalades. El trio són les últimes víctimes fins ara de l'espiral de violència que pateix la capital britànica i que les autoritats no saben com abordar. Als mesos de febrer i març el nombre d'assassinats a Londres (37) va superar el de Nova York (32), dues ciutats amb similar mida de població. En els últims 19 dies, 15 persones han sigut assassinades a la capital. “No podem entendre com les coses se'ns han escapat de les mans”, ha declarat l'exsuperintendent de la Policia Metropolitana, Leroy Logan. Scotland Yard ha anunciat la creació d'una nova força composta per 100 oficials per lluitar contra els crims violents a la capital britànica.

La major part de les víctimes i dels agressors en aquest degoteig d'assassinats són adolescents de raça negra i l'arma més utilitzada per als crims són els ganivets i navalles, encara que l'ús d'armes de foc és també cada vegada més gran. Aquest diumenge un jove de 20 anys que havia sigut apunyalat es va convertir en la víctima mortal número 31 a Londres des de començament d'any. Les agressions amb arma blanca no suposen res de nou a la ciutat, però després d'uns anys en què els incidents s'havia reduït, els atacs s'han intensificat i s'han transformat en una epidèmia. La lluita entre bandes i les drogues juguen un paper import en l'actual crisi. Dijous passat, la família d'Abraham Badru, de 26, mort d'un tret al barri de 'Hackney el 25 de març, va advertir de la “cultura de les armes que s'ha convertit en un fenomen completament desenfrenat en la nostra comunitat”.

Normalitzar la violència

Notícies relacionades

La màxima autoritat policial a Anglaterra, Cressida Dick, ha acusat les xarxes socials de normalitzar la violència entre els més joves i animar els desitjos de revenja quan passa un incident, a vegades nimi. Les xarxes socials “fan més difícil que la gent es calmi”, va assenyalar Dick al diari 'The Times'. Un desacord trivial pot traduir-se “en qüestió de minuts” en violència i agressions, encoratjat pel llenguatge “increïblement abusiu” que s'usa 'on line'. “Hi ha definitivament alguna cosa sobre l'impacte dels mitjans socials en la gent que passa amb gran rapidesa d'estar una mica enfadada amb els altres a ‘lluitar’” .  

Londres ha de tractar els crims violents com una malaltia”, adverteix la diputada per Croydon Central, Sarah Jones, que presideix un grup al Parlament britànic, dedicat al problema de la proliferació de delictes amb arma blanca. "Nova York ha reduït la violència més greu a través d'un programa de salut”, va afirmar. “Nosaltres necessitem elaborar la nostra pròpia estratègia, tenint en compte tots els aspectes. Els crims amb arma blanca i els crims violents actuen com una epidèmia”, va afegir “El que es necessita és anar a l'origen i acabar amb ell i després inocular la gent jove contra ell en el futur.”