tensió entre polítics

Trump qualifica de "boig" l'exvicepresident demòcrata Biden

Tots dos s'encaren en una batalla verbal pels comentaris misògins del president nord-americà

zentauroepp42602732 file   in this march 6  2018 file photo  former vice preside180322141330

zentauroepp42602732 file in this march 6 2018 file photo former vice preside180322141330 / Gene J Puskar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Donald Trump, de 71 anys, ha respost amb una andanada d'insults a l'exvicepresident Joe Biden, de 75 anys, que ha recalcalt una vegada més "la falta de respecte per les dones" del mandatari republicà. Trump ha escrit aquesta matinada un missatge dirigit al qui va ser el número dos de Barack Obama: "El boig de Joe Biden està intentant actuar com un noi dur. De fet, ell és feble, tant mentalment com físicament, no obstant, m'amenaça, per segona vegada, amb un atac físic. No em coneix, però ell cauria de forma ràpida i dura, plorant tota l'estona. ¡No amenacis la gent, Joe!", ha postil·lat Trump.

Notícies relacionades

El tuit de Trump ve a tomb d'unes declaracions efectuades per Biden dimarts passat en un discurs que va pronunciar a la Universitat de Miami en què va criticar els comentaris misògins de l'actual president nord-americà. "M'han preguntat si m'agradaria debatre amb aquest senyor i he dit que no. Si estiguéssim a l'institut, me l'enduria darrere del gimnàs i li clavaraia una pallissa", ha afirmat Biden.

Comentaris lascius

L'exvicepresident es va referir al vídeo que va aparèixer durant la campanya electoral en què Trump fa comentaris lascius sobre diverses dones i fanfarroneja sobre el suposat poder que la seva fama li dona per seduir el sexe femení. Al vídeo, que data del 2005, afirma entre altres coses: "Quan ets una estrella, et deixen fer, pots fer-los el que vulguis. Les pots agafar pel cony, fer el que vulguis". Biden va recordar a la universitat que "el tipus" que va fer aquests comentaris "s'ha convertit en el nostre president".