SALUT I DONA

El Marroc sanciona una emissora per vincular càncer d'úter i infidelitat

La cadena de ràdio ha vist suspeses les seves emissions durant dues setmanes per un polèmic al·legat d'un predicador musulmà sobre la salut de la dona

mbenach31724173 marruecos 8 4 2007 marrakesh en la foto mujeres vestidas a l170110113706

mbenach31724173 marruecos 8 4 2007 marrakesh en la foto mujeres vestidas a l170110113706

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats marroquines han ordenat en l'últimes hores la suspensió d'una emissió radiofònica durant dues setmanes per vincular el càncer d'úter amb la infidelitat de la dona, informa avui el diari Ahdaz al-Magrebiya.

L'Alta Autoritat de Comunicació Audiovisual marroquina (HACA), que ha pres aquesta decisió, considera que l'emissora privada Chada FM ha violat, a través d'aquest comportament, els reglaments jurídics i els compromisos dels mitjans de comunicació de difondre informacions fiables sobre la salut.

Els fets es remunten al 19 de gener, quan un predicador musulmà va dir a l'emissió Din wa dunia (Religió i vida), emesa per la mateixa ràdio, que quan una dona practica el sexe amb un home que no és la seva parella corre més risc de tenir càncer d'úter.

Notícies relacionades

Així mateix, l'HACA considera que aquestes declaracions suposen una agressió contra la dignitat de la dona i contra les persones que pateixen aquest tipus de càncer.

No és la primera vegada que mitjans de comunicació marroquins difonen continguts polèmics contra la dona. El novembre del 2016, la televisió pública 2M va difondre un tutorial de maquillatge per ensenyar a les dones maltractades com camuflar les empremtes de violència, cosa que va generar una àmplia onada d'indignació.

Temes:

Marroc Càncer