ARMES ALS EUA

Un professor de Califòrnia dispara accidentalment una arma i fereix un alumne

Un tros de metralla va rebotar en l'estudiant després que el mestre disparés sense voler la pistola durant una classe de seguretat pública

zentauroepp42512449 students from washington  dc area schools protest for strict180316135923

zentauroepp42512449 students from washington dc area schools protest for strict180316135923 / JOSHUA ROBERTS

1
Es llegeix en minuts

Un alumne va resultar ferit dimarts en un institut de Seaside, Califòrnia (Estats Units), durant una classe de seguretat pública, després que el professor disparés accidentalment l'arma que estava mostrant als alumnes. 

Dennis Alexander, que també treballa com a policia de reserva a Seaside, estava apuntant al sostre per comprovar que l'arma no estigués carregada quan la va disparar de forma accidental. Després de rebotar contra el sostre, un tros de metralla va impactar en un alumne al coll, i li va deixar ferides superficials. Alexander, que ha demanat perdó, ha sigut suspès administrativament com a docent de l'institut i com a policia de reserva.

Les normes del Districte Escolar de Monterrey només permeten als treballadors dels cossos de seguretat dels centres portar armes als campus. "Crec que molts pares es pregunten per què un professor estava apuntant al sostre amb una arma carregada davant dels estudiants", ha declarat el superintendent del districte escolar, Daniel Diffenbaugh, a la CNN, que ha afegit que "evidentment, els protocols no s'han seguit". 

Debat sobre el control d'armes

L'incident va tenir lloc un dia abans que milers d'estudiants a tot el país es manifestessin per demanar més control sobre la venda d'armes i per homenatjar les 17 víctimes de la massacre d'un institut de Parkland (Florida), enmig d'un intens debat nacional sobre si s'hauria de permetre o no als professors portar armes per evitar els tirotejos escolars, tal com ha proposat el president Donald Trump.

Notícies relacionades

Fermín González, pare de l'alumne que va rebre l'impacte de la metralla, ha declarat a la CNN que encara que entén que va ser un accident "algú en podria haver sortit ferit", i ha assegurat que l'accident li ha fet canviar d'opinió respecte a la proposta de Trump. 

"Jo m'inclinava més per tenir personal armat a les escoles, però després d'avui entenc per què la gent diu que no hi hauria d'haver armes a les escoles".