XOC MÚLTIPLE

Quatre turistes mallorquines moren en un accident de trànsit a Florida

El vehicle en què viatjaven les víctimes va ser envestit per un camió que va empènyer el cotxe al carril contrari i va impactar primer contra una autocaravana i després contra un arbre

zentauroepp42423960 miami herald  florida180306180332

zentauroepp42423960 miami herald florida180306180332

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Miami

Quatre joves turistes espanyoles han mort en un accident de circulació a Florida, han confirmat fonts diplomàtiques espanyoles i la Patrulla de Carreteres de Florida (FHP). Les víctimes, totes de Mallorca, visitaven els Cayos de  Florida.

L'accident va passar ahir, dilluns, poc abans de les dues del migdia al pont Tea Table, a la localitat d'Islamorada. Les turistes viatjaven en un Nissan Rogue 2018 i es dirigia cap al nord per una carretera quan just abans d'agafar un desviament a l'esquerra un camió Izuzu que transportava inodors les va envestir per darrere i va arrossegar el vehicle cap al carril contrari. En aquell moment una autocaravana de grans dimensions va impactar contra el vehicle de les turistes, que es va estavellar contra un arbre. 

La conductora i les altres tres passatgeres van morir a l'acte, mentre que el resident local que conduïa el camió, que transportava lavabos portàtils, i el conductor de l'autocaravana, procedent d'Alaska, van ser atesos de lesions menors.

El portaveu del xèrif de Monroe, Adam Linhardt, va dir que van enviar helicòpters d'emergència "però que desafortunadament no els van haver d'utilitzar", ja que les víctimes "ja eren mortes".

Carretera tancada

Adam Linhardt va dir que la carretera on es va produir la col·lisió múltiple es va estar gran part de la tarda tancada, mentre que els equips policials deixaven lliure la carretera.

Notícies relacionades

El cònsol espanyol a Miami ha confirmat el succés a les autoritats balears. Les famílies han estat informades dels fets i el Govern regional els ha transmès les seves condolences i la seva posada a disposició per a qualsevol tràmit en què pugui ajudar. Les famílies ja viatgen a Florida.

José Sánchez, portaveu de FHP per al comtat de Miami-Dade i el de Monroe, on hi ha la zona turística dels Cayos, ha indicat que la investigació dels fets segueix "activa". L'objectiu de les autoritats és dilucidar si es va tractar d'un homicidi involuntari o un altre motiu que no sigui mort accidental, investigació que podria demorar el procés, ha explicat.