Corea del Nord ofereix diàleg als EUA

El règim de Pyongyang deixaria de fer proves nuclears i llançar míssils mentre duri el diàleg

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, durant la reunió d’emergència de la Comissió Militar Central de Corea del Nord.

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, durant la reunió d’emergència de la Comissió Militar Central de Corea del Nord. / KCNA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

Corea del Nord ha expressat la seva voluntat de dialogar amb els Estats Units i s'ha compromès a suspendre les seves proves nuclears i de míssils en cas d'iniciar aquests contactes, segons ha anunciat el líder de la delegació sud-coreana que va viatjar a Pyongyang.

El règim nord-coreà s'abstindria de realitzar "provocacions armamentístiques estratègiques" mentre es desenvolupa aquest eventual diàleg, va dir l'enviat de Seül al Nord després d'un viatge de dos dies en què la delegació va mantenir una trobada amb el líder nord-coreà Kim Jong-un, segons informa l'agència local Yonhap.

Notícies relacionades

A més, les dues  Corees han acordat celebrar una cimera el pròxim abril a la frontera i establir una línia directa de comunicació entre els seus líders, va anunciar el Govern de Seül.

La trobada, que suposaria la tercera cimera de la història entre les dues Corees, se celebrarà a l'aldea de la pau de Panmunjeom, a la frontera entre els dos països, va anunciar durant una roda de premsa el cap de l'oficina presidencial sud-coreana de Seguretat Nacional, Chung Eui-yong.