MASSACRE DE PARKLAND

L'únic policia present a l'institut de Florida no va fer res per aturar el tiroteig

Un vídeo de seguretat mostra l'agent, Scott Peterson, arribar a l'edifici on tenia lloc l'assalt i quedar-se fora mentre es produïen els trets

mbenach42254570 file   in this wednesday  feb  14  2018 file photo  students180223155932

mbenach42254570 file in this wednesday feb 14 2018 file photo students180223155932 / Mike Stocker

1
Es llegeix en minuts

A mesura que passen els dies, emergeixen noves dades sobre la massacre de l'institut de Parkland, a Florida, en què 17 persones van morir la setmana passada a causa d'un tiroteig. Un vídeo de seguretat ha mostrat com l'únic policia present durant els fets a l'institut Marjory Stoneman Douglas, Scott Peterson, es va quedar fora de l'edifici on tenia lloc l'atac i no es va enfrontar amb l'assassí. 

Peterson ha dimitit com a ajudant del xèrif del comtat de Broward, després que el mateix xèrif, Scott Israel, anunciés la seva suspensió, al portar a terme una investigació interna.

Segons ha relatat Israel, el vídeo mostra Peterson arribar a l'edifici 12, on va tenir lloc la pitjor part del tiroteig, 90 segons després que es produïssin els primers trets i quedar-se fora, sense fer res, durant almenys quatre minuts.

"Vaig veure que l'agent arribava a l'edifici, prenia posicions al costat de la porta i no entrava mai", ha relatat el cap de policia del comtat, que a la pregunta de què hauria d'haver fet Peterson ha contestat amb contundència: "Entrar. Aturar l'assassí". 

D'altra banda, el xèrif ha assenyalat que Peterson no ha explicat les raons per les quals no va entrar a l'edifici i que, de moment, no planeja fer públic el vídeo. Això dependrà de la marxa del procés judicial contra Nikolas Cruz, de 19 anys, l'exalumne de l'institut que va obrir foc contra excompanys i professors amb un rifle d'assalt semiautomàtic. 

Crítiques a les forces de seguretat

El xèrif Israel ha informat que també s'ha obert investigació contra dos agents més per la seva resposta inadequada a les crides d'ajuda que van rebre durant el tiroteig.

Notícies relacionades

La revelació sobre la negligència de l'agent Peterson arriba enmig de les fortes crítiques a l'FBI, que va rebre una alerta sobre Cruz cinc mesos abans de la massacre. L'alerta advertia els agents d'un missatge en Youtube firmat per Nikolas Cruz en què deia que es convertiria en "l'autor professional d'un tiroteig escolar". 

Els estudiants, en peu de guerra

La massacre de Parkland ha revifat el debat als Estats Units sobre el control d'armes. Estudiants de tot el país, i especialment els supervivents del tiroteig del Marjorie Stoneman Douglas, han iniciat una sèrie de protestes per exigir restriccions sobre la tinença d'armes que pretén culminar amb una gran marxa a Washington al març. Per la seva banda, el president dels EUA, Donald Trump, ha suggerit que la solució als tirotejos escolars passa per armar els professors.