nou escàndol

Dimiteix el número dos d'Unicef per "conducta inapropiada" amb dones

El britànic Justin Forsyth està acusat pel seu comportament amb empleades quan treballava a Save the Children

undefined42237440 file photo  justin forsyth  chief executive of save the chil180222184315

undefined42237440 file photo justin forsyth chief executive of save the chil180222184315 / Feisal Omar

2
Es llegeix en minuts
Agències

El director executiu adjunt del Fons de l’ONU per a la Infància  (Unicef), el britànic Justin Forsyth, va renunciar al seu càrrec després d’haver sigut acusat de conducta inapropiada amb treballadores mentre treballava per a l’oenagé Save the Children –de la qual va ser conseller delegat–, va informar ahir Unicef.

La directora d’Unicef, Henrietta Fore, «ha acceptat la renúncia del seu adjunt Justin Forsyth», indica en un comunicat l’organització de Nacions Unides per a la infància en un comunicat. «Li agraïm al senyor Forsyth el seu treball en els dos últims anys per defensar els nens més vulnerables i ajudar a fer que Unicef avancés en la seva missió per salvar les vides dels nens», afegeix.

Save the Children al Regne Unit havia demanat disculpes abans-d’ahir pel comportament «inadequat» que va tenir Forsyth amb tres empleades de l’organització, a les quals va enviar missatges de text inapropiats, va comentar la roba que duien o el que sentia per elles. El directiu, que va ser investigat el 2011 i el 2015 per l’organització i creia l’assumpte «tancat», va assegurar que s’havia «disculpat sense reserves» amb les empleades i va admetre que havia comès «alguns errors personals» en aquella època.

Segons va indicar Save the Children, entre el 2011 i el 2015 hi va haver «preocupació» per declaracions i comportaments «inadequats» del seu llavors director. Posteriorment, segons l’organització, van sorgir «preocupacions» pel fet que els casos s’haguessin donat per tancats i es va arribar a la conclusió que «feia falta una nova revisió». Aquesta revisió va determinar que no s’havien seguit «en tots els aspectes els protocols de Recursos Humans», ha indicat l’oenagé.

La reputació

Notícies relacionades

En plena tempesta sobre el món de la cooperació després de l’escàndol que ha sacsejat molt especialment –encara que no només– Oxfam, Forsyth va manifestar que renuncia amb l’objectiu de no perjudicar la reputació d’Unicef i de Save the Children. «Vull deixar clar que no dimiteixo d’Unicef pels errors que vaig cometre a Save the Children», va explicar Forsyth, que va subratllar que aquests ja van ser atesos amb el «procés adequat fa molts anys». Segons va dir, llavors va demanar disculpes «sense reserves i cara a cara», i va aprofitar per demanar-ne un altre cop.

«Dimiteixo pel perill de perjudicar tant Unicef com Save the Children i la nostra causa més àmplia», va esgrimir, assegurant que no pot permetre’s que això passi a dues organitzacions que estima, ja que està convençut que la cobertura al voltant d’aquest assumpte «també intentarà fer mal a la nostra causa i la de l’ajuda». «He dedicat 30 anys de la meva vida a lluitar contra la injustícia i la pobresa», va assegurar.