ESCÀNDOL A JERUSALEM

La policia israeliana acusa Netanyahu en dos casos de corrupció

Els investigadors recomanen a la fiscalia imputar per suborn i frau el primer ministre, que anuncia que pensa continuar en el càrrec

mbenach42062632 israeli prime minister benjamin netanyahu delivers a stateme180213220453

mbenach42062632 israeli prime minister benjamin netanyahu delivers a stateme180213220453 / POOL

1
Es llegeix en minuts
Efe / Jerusalem

La Policia d’Israel va recomanar ahir a la fiscalia que imputi el primer ministre, Benjamin Netanyahu, per suborn, frau i abús de confiança en dos casos pels quals era investigat des de fa un any. «A l’acabar la investigació del cas 1.000, la Policia ha conclòs que hi ha evidències suficients contra el primer ministre per sospites dels delictes d’acceptar suborns, frau i abús de confiança en relació amb la seva connexió amb Arnon Mijal i frau i abús de confiança en la seva connexió amb l’empresari australià James Packer», assenyala la nota policial, informa Efe.

Notícies relacionades

Es tracta del cas en què Netanyahu era investigat per acceptar luxosos regals de milionaris per a ell i la seva família -com cigars i xampany francès- per valor de milers d’euros a canvi de favors. Els investigadors van deduir que molts obsequis es feien a petició de la família Netayahu després d’interrogar el productor de Hollywood Mijal i el milionari australià Packer, així com els seus assistents i empleats. El cap del Govern i la seva dona, Sara, reconeixen haver rebut els regals, però els emmarquen en un mer «intercanvi entre amics» i neguen haver donat res a canvi.

El primer ministre israelià també ha sigut acusat en una segona investigació, el cas 2.000, sobre un intent de pacte entre ell i Arnon Mozes, editor d’un dels diaris de més difusió d’Israel, el Yediot Aharonot, que proposava una cobertura més positiva del primer ministre a canvi de perjudicar la distribució del diari rival, el gratuït Israel Hayom. «La policia ha arribat a la conclusió que hi ha proves suficients contra Netanyahu en aquest cas per delictes de suborn, frau i abús de confiança», afirma en el comunicat policial.