INCIDENT MILITAR

Abatut un avió israelià que atacava objectius iranians a Síria

Els pilots han abandonat l'aeronau i han caigut en territori d'Israel

a

a

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Un avió israelià ha sigut abatut avui durant una operació militar contra objectius iranians a Síria. Els pilots han abandonat l'avió que ha sigut atacat per míssils antiaeris i  que ha caigut en territori israelià, segons ha informat l'Exèrcit d'Israel.

"Durant l'atac s'han disparat diversos míssils antiaeris contra l'aviació israeliana. Els pilots d'un dels avions l'han abandonat segons el procediment. Han caigut en territori israelià i han sigut portats a l'hospital per rebre tractament mèdic. L'incident està sent investigat", afegeix la nota.

L'Exèrcit d'Israel ha atacat aquest matí objectius iranians a Síria després d'interceptar un dron iranià en el seu espai aeri. "Israel ha interceptat un vehicle aeri no tripulat que ha creuat l'espai aeri israelià des de Síria. En resposta, l'aviació ha atacat diversos objectius iranians a Síria", assegura un comunicat militar.

Augment dels atacs

Notícies relacionades

Israel ha augmentat els seus atacs contra objectius iranians a Síria en l'últim any, segons l'organització internacional Crisis Group, que alerta d'un augment de l'escalada a la frontera nord. "L'Exèrcit veu els atacs iranians i la resposta siriana com una greu i irregular violació de la sobirania israeliana", ha advertit.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha reiterat la seva preocupació per l'augment de les forces proiranianes a Síria que combaten al costat del president Baixar Al-Assad i assegura que no permetrà que es posicionin a prop de la línia divisòria.