REPRESSIÓ AL GOLF

La policia de l'Aràbia Saudita deté dos joves per ballar al carrer

La imatge de la parella, una noia coberta amb l'abaia i un noi vestit amb la túnica tradicional, surt en un vídeo que s'ha fet viral

zentauroepp41734376 people walk during king abdulaziz camel festival in rimah go180201104818

zentauroepp41734376 people walk during king abdulaziz camel festival in rimah go180201104818 / FAISAL AL NASSER

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats saudites han ordenat la "urgent" detenció de dos joves que surten ballant en un vídeo divulgat a Youtube en un carrer de la ciutat d'Abah, al sud-oest de l'Aràbia Saudita. En un comunicat, el responsable d'informació de la província d'Assir, Saad al-Zebet, ha assegurat que el príncep saudita i governador de la província, Faisal bin Khaled, va ordenar de manera urgent arrestar un home i una dona que ballen en un bulevard, i que va ser profusament difós a les xarxes socials a través d'un vídeo que les autoritats no han datat.

L'emir ha demanat identificar la parella i remetre-la a la fiscalia perquè aquesta prengui "les mesures necessàries per dissuadir tot aquell que sobrepassi les regles i les lleis" del regne ultraconservador. Al-Zebet indica a la nota que l'actitud dels dos joves és "una infracció de les ensenyances islàmiques, els costums i les tradicions". Segons el responsable, l'emir ha destacat la importància d'"aplicar una sanció als implicats".

En la gravació, de nou segons de durada, es veu una noia tapada amb una abaia negra i un home amb la vestimenta tradicional saudita ballant separats el que sembla una dansa folklòrica.

Nas a l'avantbraç

No és la primera vegada que s'ordena la detenció a l'Aràbia Saudita de joves ballant i que han sigut identificats a través de vídeos difosos a internet. El 23 d'agost les autoritats del país van arrestar un adolescent per haver aparegut en un vídeo divulgat també a Youtube ballant la Macarena en un pas de vianants a la ciutat de Jiddah, a l'oest del país.

Notícies relacionades

Dues setmanes abans, el cantant saudita Abdul·là al-Xaharani va ser detingut i després posat en llibertat per portar a terme un pas de ball conegut com a dab, que consisteix a recolzar el nas a l'avantbraç i que està vetat a l'ultraconservador regne perquè es considera que incita al consum de drogues.

Malgrat que en els últims mesos s'han decretat noves mesures socials al país, sobretot que concerneixen la "llibertat" de les dones en l'espai públic, a l'Aràbia Saudita encara regeixen normes de comportament molt estrictes ja que no estan permeses les festes i als espais públics regeix la separació de sexes.