EXDIRIGENT REGIONAL

Un polític alemany d'extrema dreta es converteix a l'islam

Arthur Wagner, que s'ha canviat el nom per Ahmad, assegura que seguirà militant en la formació islamòfoba Alternativa per Alemanya

mbenach41863099 arthur wagner  member of the german parliament from the alte180131204604

mbenach41863099 arthur wagner member of the german parliament from the alte180131204604 / RALF HIRSCHBERGER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Berlín

El polític de la ultradretana Alternativa per Alemanya (AfD) Arthur Wagner, de 48 anys, que s'ha canviat el nom per Ahmad, ha explicat aquest dimecres la seva conversió a l'islam i ha afirmat que, malgrat aquesa decisió, seguirà sent membre de la formació euroescèptica i islamòfoba que va irrompre en les últimes eleccions al Bundestag com a tercera força política.

En una roda de premsa, Wagner --que també té la nacionalitat russa (és originari de la regió del Volga), va créixer a l'extinta Unió Soviètica i parla un alemany amb molts errors-- ha afirmat que sempre ha buscat la veritat i això l'ha portat a convertir-se a l'islam.

Segons les seves declaracions, la conversió va anar precedida d'un distanciament de l'Església protestant per la seva tendència liberal i, sobretot, per la presència de pastors en la desfilada de l'orgull gai, informa Efe. Després, el contacte amb musulmans el va portar a buscar la religiositat en l'islam, fins que va optar per fer el pas definitiu, després d'un viatge que va fer l'octubre passat a la república russa de Baixkortostan, de majoria musulmana, situada entre el Volga i els Urals.

Dimissió a Brandenburg

Wagner s'ha retirat de la direcció regional d'AfD a Brandenburg, estat federat de l'est d'Alemanya circumdant Berlín, però vol seguir sent membre de la formació política. "Hi ha una ànima alemanya, hi ha una germania i si no en tenim cura, Alemanya desapareixerà", ha manifestat.

En la compareixença davant la premsa després que diversos mitjans es fessin ressò del seu cas, li han preguntat per la frase "L'islam pertany a Alemanya", pronunciada fa anys per l'aleshores president alemany, Christian Wulf, i més recentment per la cancellera, Angela Merkel, per garantir l'aposta per la integració dels prop de 10 milions que viuen al país.

"Regal meravellós"

Notícies relacionades

AfD rebutja aquesta premissa i Wagner ha sostingut que l'afirmació no té sentit. "L'islam no pertany a cap país, l'islam és un regal meravellós que Al·là ens ha donat", ha ressaltat. "Potser podem dir que Turquia pertany a l'islam. Actualment Alemanya no pertany a l'islam, però això no ha de seguir sent així sempre", ha afegit.

Wagner considera que és urgent impulsar un diàleg entre els conservadors germànics i l'"islam alemany". En declaracions al diari 'Tagesspiegel', el líder d'AfD a Brandenburg, Andreas Kalbitz, ha opinat per la seva ganda que la decisió de Wagner és una qüestió privada i ha insistit que "l'islam no pertany a AfD".